Mahalaukun ohitusleikkaus auttaa pitämään vakavat sairaudet hallinnassa

Lihominen on yksi maailman vakavimmista ongelmista. Mahalaukun ohitusleikkaus on tässä tilanteessa kuin taivaan lahja. Se auttaa niitä, joita kuntoilu, uudistettu ruokavalio ja elämäntyyli eivät tähän mennessä ole pystyneet auttamaan. Painon pudottaminen auttaa kohottamaan vointia ja itsetuntoa, mutta sen lisäksi leikkaus auttaa myös pitämään vakavat sairaudet hallinnassa. Katsotaanpa aihetta tarkemmin.

Viron johtaviin bariatrian kirurgeihin kuuluvan ja The Health Clinicissa toimivan tri Rein Adamsonin mukaan mahalaukun ohitusleikkaukset, kuten Laparoscopic Royx-en-Y Gastric Bypass ja Laparoscopic Mini-Gastric Bypass, ovat hyvin tehokkaita lihavuusleikkauksia ja niiden vaikutus painon pudottamiseen on suuri.

”Erityisen hyvin tämän tyyppiset leikkaukset vaikuttavat diabeteksen yhteydessä ja osissa tapauksista on mahdollista päästä eroon sairaudesta kokonaan. Samoin painon putoaminen, joka tämän leikkauksen jälkeen on varsin merkittävä, auttaa vähentämään sairastumista pahanlaatuisiin kasvaimiin, kuten esimerkiksi gynekologisiin kasvaimiin, eturauhasen ja paksusuolen kasvaimiin”, tri Adamson selvittää ja jatkaa: ”Myös muut elimistön terveyden osoittajat paranevat huomattavasti, mm. verenpaine ja kolesteroli, ja kaiken kaikkiaan tämä varmistaa paremman ja aktiivisemman elämän.”

Millaisia sairauksia mahalaukun ohitusleikkaus hillitsee?

  1. Tyypin 2 diabetes on yhä yleistyvämpi ongelma länsimaisissa yhteiskunnissa. Mahalaukun ohitusleikkaus ei tosin paranna sairaudesta kokonaan, mutta se lievittää samanaikaisia oireita ja auttaa pitämään diabeteksen hallinnassa.
    Tehdyn tutkimuksen mukaan diabeteksen oireet katosivat joksikin aikaa, mutta palasivat kuitenkin n. viiden vuoden kuluttua. Sekin on parempi kuin ei mitään, ja auttaa parantamaan elämänlaatua ja sopeutumista terveellisiin tottumuksiin.
  2. Sydänsairaudet ja -kohtauksetLihominen lisää huomattavasti sydänsairauksien riskiä,sillä se käynnistää tulehduksellisia prosesseja, jotka vahingoittavat sydäntä ja verisuonistoa, joka puolestaan saattaa johtaa sydämen rakenteellisiin ja toiminnallisiin muutoksiin.
  3. Kohonnut verenpaine ja kolesteroli.
  4. PsoriasisTutkimukset osoittavat, että lihavuusleikkaus auttaa jarruttamaan psoriasiksen osalta sairauden kulkua vähentyneen kalorien saannin ansiosta.
  5. Uniapnea.
  6. Krooniset päänsäryt ja lihaskipu.

Miten leikkaus toimii?

Mahalaukun ohitusleikkaus jakaa kuvaannollisesti ilmaistuna mahalaukun kahtia ja järjestää ruoansulatuskanavan uudelleen, jotta ruoankulutuksesi vähenisi. Tuloksena on vähentynyt nälän tunne, syöt vähemmän ja seurauksena on painon putoaminen. Huomattava painon putoaminen voi taas johtaa useiden edellä mainittujen sairausoireiden parantumiseen.

HUOM! Leikkaus on tarkoitettu henkilöille, jotka kärsivät lihavuudesta ja siihen liittyvistä oireista. Mahalaukun ohitusleikkaus on kaikista bariatrisista leikkauksista tuloksekkain, sillä sen avulla mahalaukkua pienennetään. Jotta leikkauksen tulos olisi paras mahdollinen, on muutettava myös elämäntapoja.

Lue siitä, miten laihdutusleikkaus nostaa elämänlaatuasi.

Sopiiko mahalaukun ohitusleikkaus sinulle?

Mahalaukun ohitusleikkaus on tarkoitettu lihaville henkilöille ja niille, joilla on samanaikaisina tiloina esimerkiksi diabetes, kohonnut verenpaine, niveltulehdus, uniapnea tms.

Painoindeksin perusteella normaali paino on välillä 18,5–25. Ylipainoisuus merkitsee, että painoindeksi on välillä 25–30, ja tätä suurempaa indeksiä pidetään lihavuutena.

Mahalaukun ohitusleikkaus on suositeltavaa henkilöille, joiden:

  • painoindeksi on 30 tai enemmän ja joilla on erilaisia samanaikaisia sairausoireita.
  • painoindeksi on 40 tai enemmän.

Lue aiemmasta blogikirjoituksestamme tarkemmin siitä, kenelle leikkaus sopii ja mitkä ovat The Health Cliniciln mahdollisuudet auttaa sinua.

Jos sinua kiinnostaa mahalaukun ohitusleikkaus tai jokin muu lihavuusleikkaustoimenpide, ota meihin yhteyttä!

Varaa aika konsultaatioon

Löydä sisäinen
itsevarmuutesi!