maovähendusoperatsioonid

Lihavuusleikkaukset

Lihavuusleikkaukset ovat usein ainoa mahdollisuus päästä vaarallisesta ylipainosta eroon nopeasti ja turvallisesti. Vakava lihavuus heikentää merkittävästi elämänlaatua, lyhentää elinajanodotetta ja aiheuttaa monenlaisia mielenterveysongelmia. Potilaat, jotka ovat yrittäneet hallita yhä vaarallisemmaksi käyvää liikalihavuutta muilla menetelmillä tuloksetta, saavat usein apua juuri lihavuusleikkauksesta. Jokainen potilas on erilainen ja mikään leikkaustapa ei sovi kaikille, joten on tärkeää, että sinulla on mahdollisuus valita eri vaihtoehdoista juuri itsellesi sopivin. Olemme kehittäneet vaarallisesta painosta vapautumiseen kolme erilaista kirurgista ratkaisua ja yhden ei-kirurgisen menetelmän. Health Clinic Laihdutusklinikan kirurgien arsenaalissa on siten Viron suurin valikoima nykyaikaisia laihdutusmenetelmiä.

Bariatriset hoitotoimenpiteet

Bariatrinen kirurgia eli lihavuusleikkaukset on tieteellisesti todistettu tehokkaimmaksi lihavuuden ja siihen liittyvien sairauksien hoitomuodoksi, ja sillä saavutetaan myös merkittävä ja kestävä painonpudotus. Lihavuusleikkauksilla voidaan ehkäistä tai jopa parantaa monia vakavia lihavuuteen liittyviä sairauksia, ja lihavuusleikkaus voi usein olla ainoa toimiva ratkaisu, kun pelkkä ruokavalio ja kuntoilu eivät ole tuottaneet riittäviä tuloksia.

Lihavuusleikkaus rajoittaa syötävän ruoan määrää. Pienempi mahalaukku täyttyy syödessä nopeasti ja kylläisyyden tunne tulee jo hyvin pienestä ruokamäärästä. Ihminen nauttii tämän vuoksi vähemmän kaloreita ja laihtuu. Toimenpiteen läpikäyneet potilaat voivat odottaa pudottavansa 50–85 prosenttia ylipainostaan kahden vuoden kuluessa mahalaukun pienennyksestä.

maovähendusoperatsiooni hind

Lisäksi lihavuusleikkaus muuttaa merkittävästi potilaiden ruokamieltymyksiä ja syömiskäyttäytymistä. Tämän seurauksena kehon paino laskee edelleen, monet liitännäissairaudet (tyypin II diabetes, korkea kolesteroli, korkea verenpaine, uniapnea jne.) paranevat ja siten myös elinajanodote pitenee.

Leikkauksen jälkeen kulutetun ruoan määrää ei vähennä ainoastaan pienempi mahalaukku, vaan myös ruokahalua säätelevien hormonien toiminta voi muuttua. Kun ruokahalu on parantuneen hormonitoiminnan vuoksi pienempi, on jatkossa myös helpompi tehdä parempia ja terveellisempiä ruokavalintoja. Ammattitaitoiseen neuvontaan ja seurantaan yhdistettynä ja koko laihdutusklinikan henkilöstön avulla voidaan saavuttaa pitkäaikaisia tuloksia ja hyvä fyysinen kunto vuosikymmeniksi.

Yhä enemmän liikutaan siihen suuntaan, että pelkkä painoindeksi ei ole pääasiallisena indikaattorina lihavuusleikkauksen tarpeellisuuden ja tehokkuuden arvioinnissa, sillä se ei anna yksiselitteisesti riittävää tietoa henkilön todellisesta terveydentilasta. Tarvitaan kokonaisvaltaisempi lähestymistapa, jossa otetaan huomioon myös henkilön liitännäissairaudet, terveyshistoria, syömis- ja liikuntatottumukset, riskikäyttäytyminen jne.

Lihavuusleikkaus on kuitenkin painoindeksin perusteella aiheellinen, jos painoindeksi on yli 30 kg/m2 ja jos on päätökseen oleellisesti vaikuttavia sairauksia, kuten tyypin II diabetesta, sydämen vajaatoimintaa, korkeaa kolesterolia, korkeaa verenpainetta, nivelsairauksia, uniapneaa, hedelmättömyyttä jne.

Testaa soveltuvuutesi

Eli sleeve-leikkaus on mahalaukun ohitusleikkaus, jossa suurin osa mahalaukusta poistetaan.

 • Kesto 0,5-1 h
 • Kuntoutuminen 2 viikkoa
 • Painonpudotus 60–70 % ylipainosta

Eli bypass-leikkaus on laihdutusleikkausmenetelmä, jossa mahalaukun koon pienentämisen lisäksi muutetaan ruoan liikkumista ohutsuolessa ja vähennetään siten kalorien imeytymistä.

 • Kesto 1-1,5 h
 • Kuntoutuminen 2 viikkoa
 • Painonpudotus 70–80 % ylipainosta

Kyseessä on mahalaukun ohitusleikkaus, joka pienentää ruoansulatukseen osallistuvan mahalaukun ja ohutsuolen tilavuutta ja vähentää siten sekä kalorien imeytymistä että ruokamääriä.

 • Kesto 1-1,5 h
 • Kuntoutuminen 2 viikkoa
 • Painonpudotus 75–85 % ylipainosta

Ei-kirurginen lihavuudenhoitomenetelmä, jossa potilaan mahalaukkuun asennetaan nesteellä täytetty pallo, jonka vuoksi kylläisyyden tunne tulee hyvin nopeasti.

 • Kesto 0,5-1 h
 • Kuntoutuminen 1 viikko
 • Painonpudotus 7–20 % alkuperäisestä painosta
maovähendus

Toimivat ratkaisut

Lihavuuden syiden selvittäminen voi olla hyvin pitkä ja monimutkainen prosessi. Monet ihmiset tarvitsevat kuitenkin lihavuuteen liittyvien ongelmien vuoksi välitöntä ratkaisua. Lihavuusleikkaukset palauttavat tuhansille ihmisille mahdollisuuden saada painonsa jälleen hallintaan. Ne ovat tehokkaita ja usein ainoita ratkaisuja, jotka toimivat silloinkin, kun muut vaihtoehdot ovat epäonnistuneet. Meidän palvelumme ovat usein viimeinen oljenkorsi niille, jotka haluavat laihtua mutta tarvitsevat siinä apua. Lihavuusleikkaus on edelleen tehokkain ja nopein tapa saada kehon paino takaisin hallintaan.

Satoja onnistuneita hoikistumistarinoita

Vuosien varrella olemme saaneet auttaa satoja asiakkaitamme voittamaan lihavuuden ja saamaan elämänsä ja terveytensä takaisin. Ihmiset, jotka ovat tulleet ovesta sisään valtavan taakan kanssa ja toivottomuuden tunteen vallassa, ovat saaneet lääkäriemme avulla iloisuutensa ja elämänhalunsa takaisin. Lihavuusleikkauksella pudotetut kilot eivät nimittäin merkitse vain kauniimpaa ulkonäköä vaan myös parempaa terveyttä, pidempää elinajanodotetta ja laadukkaammin elettyjä vuosia. Tule kysymään, miten voimme auttaa sinuakin saamaan takaisin keveyden ja elämänilon.

maovähendusoperatsiooni tulemused
maovähendusoperatsioonid

Elinikäinen asiakastuki

 

Me todella välitämme sinusta. Meille et ole vain potilas vaan myös matkakumppani. Yhteistyömme ei lopu, kun poistut toimenpidehuoneesta. Päinvastoin, usein yhteistyömme ja menestystarinamme silloin vasta alkaa. Laihduttaminen on matka, ja me olemme tukenasi sillä matkalla. Potilaanamme sinulla on elinikäinen asiakastuki. Asiakaskoordinaattorimme, sairaanhoitajamme, lääkärimme ja asiantuntijamme ovat valmiina tarjoamaan sinulle tukea aina, kun tunnet tarvitsevasi sitä. Valitsemalla klinikkamme valitset siis paitsi hoikemman ja terveemmän kehon, myös tukea antavan ja huolehtivan kumppanin, joka pysyy kanssasi niin kauan kuin tarvitset. Olemme käytettävissäsi.

Lihavuusleikkauksien pakettihinnat

2900 € - 3900 €

Mahalaukkuun viety pallo

5900 €

Mahalaukun kavennusleikkaus (sleeve)

5900 €

Mahalaukun ohitusleikkaus (bypass)

5900 €

Mahalaukun mini-ohitusleikkaus

6900 €

Korjausleikkaus (uusintaleikkaukset)

Mitä paketin hinta sisältää?

 • Suomenkielinen palvelu
 • Elinikäinen asiakastuki
 • Kirurgin konsultaatio Helsingissä
 • Kliinisen ravitsemusterapeutin neuvonta ennen leikkausta
 • Laivaliput Helsinki–Tallinn–Helsinki (paluumatkalla hytti)
 • Analyysit ja tutkimukset ennen leikkausta ja sen jälkeen (ennen sairaalasta kotiutusta)
 • Kaikki leikkaukseen ja sairaalassa oloon (1–2 yötä toimenpiteestä riippuen) liittyvät kustannukset
 • Kliinisen ravitsemusterapeutin neuvonta leikkauksen jälkeen
 • Ohjeet leikkauksen jälkeiselle ajalle tietoaineistoineen
 • Suomenkielinen sairauskertomus ja muut tiedot lääkärille
 • Virallisen sairauslomatodistuksen hakemiseen tarvittavat asiakirjat
 • Seurantatarkastukset kirurgin luona Helsingissä tai sähköpostitse
 • Psykologin neuvonta
 • Kliinisen ravitsemusterapeutin konsultaatiot 6, 12 ja 24 kuukautta leikkauksen jälkeen (verkossa tai puhelimitse)
 • Kaikki kuljetukset Tallinnan sataman, lentokentän, hotellin ja sairaalan välillä
 • Yksi yö Tallinnan keskustan hotellissa ennen leikkausta
 • Varhais- ja myöhäiskomplikaatioiden hoito – edellytyksenä on, että hoito suoritetaan samassa sairaalassa, jossa ensimmäinen leikkaus tehtiin
 • Alennettu hinta lihavuusleikkauksen jälkeiselle plastiikkakirurgialle huomattavan laihtumisen jälkeen (vatsan, olkavarsien, reisien ja rintojen plastiikkakirurgia)

Muistilista lihavuusleikkauksen jälkeen

* Sinulla ei saisi olla korkeaa kuumetta, yöhikoilua eikä kylmänväreitä. Hengityksen pitäisi kulkea vapaasti ja kivuttomasti.

* Leikkaushaavoista voi erittyä kirkasta tai veristä nestettä. Vaihda siteet tai laastarit kerran päivässä. Ota yhteyttä lääkäriin, jos sinulla on märkivää vuotoa, punoitusta tai haavan särkyä.

* Voit peseytyä suihkussa ja haavat saavat kastua. Kuivaa haavat pesun jälkeen puhtaalla pyyhkeellä ja peitä ne tarvittaessa laastareilla.

* Jos kokeilet uutta ruokaa, ota ensin yksi suullinen, pureskele huolellisesti ja odota, sopiiko se sinulle. Jos jokin ruoka tuntuu kuvottavalta tai epämiellyttävältä, jätä se ruokalistalta pois viikoksi ja kokeile myöhemmin uudelleen.

* Suosittelemme käyttämään proteiinijuomia tai -jauheita ensimmäisen kuukauden ajan laihdutusleikkauksen jälkeen tai kunnes saat riittävästi proteiinia ruokavaliostasi.

* Sinun on käytettävä suositeltuja vitamiineja ja kivennäisainevalmisteita jatkossa päivittäin koko elämäsi ajan. Tätä varten annamme sinulle tarkat suositukset.

* Suositellun ruokavalion noudattaminen auttaa saavuttamaan halutun painonpudotuksen ja säilyttämään sen.

* Sitoutuminen ruokavalioon, liikuntaan ja elämäntapamuutoksiin on leikkauksen jälkeen onnistumisesi perusta.

* Pidä tarvittaessa päiväkirjaa ravitsemuksestasi ja liikunnastasi. Kirjoita muistiin aterioiden kellonajat, syömäsi ruoka, ruoan määrä, valmistustapa ja kalorimäärä. Toimita se neuvojallesi, niin voitte yhdessä analysoida päiväkirjaa ja tarvittaessa korjata tottumuksiasi.

* Seisomisen ja kävelyn yhteydessä ei saa ilmetä huimausta. Yritä liikkua koko päivän ajan, mutta silti vain kykyjesi rajoissa. Kun olet päivällä aktiivinen, yöllä pitäisi olla hyvä uni. Jos alussa väsyt nopeammin kuin ennen leikkausta, aktiiviset kaudet muuttuvat vähitellen pidemmiksi.

* Leikkauksen jälkeen voi esiintyä ripulia tai ummetusta, mutta se menee tavallisesti 7–10 päivässä ohi. Käy ehdottomasti säännöllisesti leikkauksen jälkeisessä seurantatarkastuksessa bariatrisen sairaanhoitajan, neuvojan tai lääkärin luona.

* Pidä mielessäsi, montako päivää leikkauksesta on kulunut, ja tarkkaile elimistössäsi tapahtuvia muutoksia. Noudata meiltä saamaasi ohjetta ja neuvojan suosituksia.

Seuraavat ruokavaliosuositukset ovat voimassa mahalaukun pitkittäisen resektion (sleeve), mahalaukun ohitusleikkauksen (bypass) ja mahalaukun miniohitusleikkauksen (mini-bypass) jälkeen.

Ruokavaliosuositukset eroavat eniten heti leikkauksen jälkeen, jolloin ruoan koostumusta on seurattava tarkasti. Seuraavia määriteltyjä kausia on noudatettava:

1.-2. viikko leikkauksen jälkeen: Ruoka on sosetta, jossa ei ole kokkareita. Annoskoko on 15–60 ml ja päivän aikana on 4–6 ateriaa. Sopivia elintarvikkeita ovat esimerkiksi vähärasvainen jogurtti, soseutettu raejuusto, kana-, kalkkuna-, naudanliha- tai kalasoseet, proteiinipitoiset smoothiet, vähärasvaiset sosekeitot, vetelähkö puuro ja proteiinijuomat.

3.-4. viikko leikkauksen jälkeen: Ruoka on helposti pureskeltavaa ja pehmeää. Annoskoko on 50–100 ml ja päivän aikana syödään 3–5 ateriaa. Sopivia ruokia ovat esimerkiksi munaruoat, muhennetut liharuoat, broilerin ja kalkkunan jauheliha, uunissa kypsennetty tai höyrytetty kala, pehmeäksi kypsytetyt vihannekset, pehmeät hedelmät ja puuro.

Kuukausi leikkauksen jälkeen: Aletaan asteittain siirtyä rakenteeltaan tavanomaisiin ruokiin. Ruoka-annos alkaa vähitellen kasvaa, mutta se ei saisi olla suurempi kuin 200 ml. Tulee syödä säännöllisesti 3 ateriaa päivässä ja tarvittaessa 1–2 välipalaa. Sopivia elintarvikkeita ovat vähärasvainen liha ja kala, munaruoat, vähärasvaiset maitotuotteet, erilaiset vihannekset, palkokasvit, hedelmät ja marjat sekä täysjyväviljatuotteet, joihin on lisätty vain vähän rasvaa.

Leikkauksen pitkäaikaisen onnistumisen varmistamiseksi on jatkossa noudatettava seuraavaa:

Keskity aterioihin, joilla on korkea ravintoarvo. Jokaisella aterialla tulee syödä proteiininlähteitä, kuten munia, vähärasvaisia maitotuotteita, erilaisia lihoja ja kaloja sekä palkokasveja. Päivittäin pitää syödä erilaisia vihanneksia, hedelmiä ja marjoja. Tulee välttää runsaasti rasvaa ja/tai sokeria sisältäviä ruokia ja juomia. Niiden liiallinen saanti voi aiheuttaa epämiellyttäviä oireita (esim. ripulia tai dumping-oireyhtymää) ja estää painonpudotusta.

Juo vähintään 1,2 litraa nestettä joka päivä. Juo hitaasti pieniä siemauksia koko päivän ajan. Samanaikainen syöminen ja juominen on kielletty. Juoda saa 20 minuuttia ennen ruokailua ja ruokailun jälkeen. Sopivia juomia ovat vesi, yrttitee ja maustettu vesi (ilman lisättyä sokeria). Kahvia ja teetä voi juoda kohtuudella, mutta niihin ei saisi lisätä sokeria. Hiilihappojuomat ja liiallinen/säännöllinen alkoholin käyttö on kielletty.

Ota vitamiinit ja kivennäisainevalmisteet päivittäin. On tarpeen ottaa monivitamiinia sekä erikseen kalsiumia, D-vitamiinia, rautaa ja B12-vitamiinia. Markkinoilla on saatavana myös erityisiä laihdutusleikkauksen jälkeen käytettäviä lisäravinteita.

Syö säännöllisesti. Vältä liian pitkiä (yli viiden tunnin) taukoja ruokailussa ja samoin liian usein syömistä. Syömällä liian usein voit saada liikaa ravintoenergiaa, joka voi estää painon laskemisen ja aiheuttaa painonnousua.

Pureskele ruoka huolollisesti ja varaa syömiseen aikaa. Se auttaa ehkäisemään monia epämiellyttäviä oireita, kuten pahoinvointia ja ylensyöntiä. Lisäksi hitaasti syöminen auttaa tunnistamaan paremmin kylläisyyden tunteen syntymisen..

Kiinnitä huomiota syöemisesi syihin. Nälän lisäksi ihmiset syövät usein tunteiden tai suotuisan ympäristön vuoksi. Yritä lisätä tietoisuuttasi syömisestä kysymällä itseltäsi, syötkö siksi, että edellisestä ateriasta on kulunut monta tuntia ja vatsa on tyhjä, vai siksi, että olet ikävystynyt, stressaantunut, surullinen tai ahdistunut tai tiedät, että pöydällä tai kaapissa on jotain ruokaa.

 • Haava voidaan pestä suihkussa juoksevalla vedellä ja saippualla tai suihkugeelillä joka päivä toisesta leikkauksen jälkeisestä päivästä alkaen. Muista poistaa suuret haavalaastarit ennen pesua.

  ! Älä poista haavan päällä olevia pieniä ristikkäisiä haavansulkuteippejä. Ne voidaan poistaa seitsemännestä leikkauksen jälkeisestä päivästä alkaen, jos ne eivät ole jo itsestään siihen mennessä irronneet. Jos ne kuitenkin pysyvät päällä, ne voivat olla 7–10 päivää paikoillaan.

 • Käytä isoja haavalaastareita 10 päivän ajan.
 • Sauna, uima-allas ja kylpyamme ovat sallittuja vasta neljännestä viikosta alkaen leikkauksen jälkeen. Voit uida merivedessä kolmannesta viikosta alkaen.
 • Jos ilmenee haavaongelmia (voimakasta punoitusta, haavan vuotamista, liiallista verenvuotoa, voimakasta kipua, turvotusta jne.), ota yhteys Health Clinic Laihdutusklinikan lääkäriin tai yleislääkäriin.
 • Arpien paranemista edistäviä tuotteita (voiteita tai geelejä) voi käyttää neljännestä viikosta alkaen leikkauksen jälkeen. Sopiva tuote on esimerkiksi Dermatix. Eri henkilöille voivat sopia erilaiset tuotteet, mutta haavanhoitogeeleillä ja -laastareilla ei voida taata pysyvää, kaunista arpea. Parhaat tulokset saadaan raittiista ilmasta ja terveellisestä, vitamiini- ja proteiinipitoisesta ruokavaliosta.

Aloittelija: enintään 1,5 kuukauden kuluttua leikkauksesta

70 000 askelta viikossa / 10 000 askelta päivässä, mutta joinakin päivinä saa kävellä vähemmän tai enemmän. Tärkeää on, että ennen seitsemännen päivän päättymistä on kävelty 70 000 askelta.

Harrastaja: alkaen 1,5 ja enintään 4–6 kuukauden kuluttua leikkauksesta

60 000–70 000 askelta viikossa / 10 000 askelta päivässä, mutta joinakin päivinä saa kävellä vähemmän tai enemmän. Tärkeää on, että ennen seitsemännen päivän päättymistä on koossa 60 000–70 000 askelta. Kuntoilupäivinä saa kävellä vähemmän askelia, kuitenkin vähintään 5 000.

+kaksi kuntoilua viikossa

Edistynyt: alkaen 6 kuukauden kuluttua leikkauksesta

70 000 askelta viikossa / 10 000 askelta päivässä, mutta joinakin päivinä saa kävellä vähemmän tai enemmän. Tärkeää on, että ennen seitsemännen päivän päättymistä on kävelty 70 000 askelta.

+ kolme kuntoilua viikossa, noudatettava 10 000 päiväaskelen tai 70 000 viikkoaskelen sääntöä.

Varaa aika konsultaatioon

Löydä sisäinen
itsevarmuutesi!