mahalaukun kavennusleikkaus eli sleeve virossa

Maryannan tarina

Maryannan paino laihdutusleikkauksen jälkeen 1,5 vuoden aikana on laskenut 50kg – vaatekoko 48 (2XL) on vaihtunut 36 (S). Hänen sanoinsa isoin muutos tämä matkan aikana oli oman itsensä uudelleen löytäminen, oman identiteetin uudelleen rakentaminen – ulkonäkö kuitenkin on iso osa meidän elämää ja kaikkea, mitä teemme. Sen myötä myös painon mukana kevyempi elämä helpottaa liikkumista ja on terveempi. Ne ovat isot muutokset.

Sinun leikkaus tehtiin Tallinnassa – miksi sellainen päätös ja kuinka sujuva kokemus tämä oli?

Päädyin tekemään leikkauksen Tallinnassa, koska isoin ero on ehkä hinta. Se on puolet halvempi kuin Suomessa. En epäile yhtään, etteikö lääkehoito olisi täällä samanlaista kuin Suomessa. Koulutetut lääkärit kuitenkin kyseessä. Ja matka oli sujuva, koska tämä oli “avaimet käteen” paketti, eli kaikki varattiin valmiiksi – laivamatkat, konsultaatio hoitui Suomessa, jälkitarkastukset hoituivat Suomessa. Yhteydenpito oli hyvää – vuoden aikana kysyttiin useamman kerran mitä kuuluu, miten on mennyt. Huolehdittiin, että käyn tarvittavissa verikokeissa, muistutettiin niistä. Tämä oli hyvä kokemus!

sleeve leikkaus tallinnassa

Maryanna ennen leikkausta ja 18 kuukautta sen jälkeen

Mitkä olit kovimmat pelot?

Isoimmat pelot leikkauksessa olivat ihan nämä perusasiat – meneekö leikkauksessa kaikki hyvin, tuleeko komplikaatioita, millainen olo on leikkauksen jälkeen? Itse toimenpidettä en pelännyt, kun niitä leikkauksia tehdään Virossa tuhansia vuodessa. Ja Google lauloi kyllä ennen leikkausta reippaasti. Vastauksia hain ja ihan hyvällä mielellä tulin leikkaukseen.

Oletko aloittanut uusia harrastuksia – millaisia?

Harrastin kyllä jo myös ennen leikkausta – kävin kuntosalilla ja lenkillä, mutta ehkä ei niin aktiivisesti kuin nyt. Nyt harrastan 6 kertaa viikossa liikuntaa eli se on lisääntynyt todella paljon. Siitä tulee hyvä olo ja kevyempänä se on helpompaa.

Mitä suosittelet toisille lihavuusleikkausta harkitsevaille ihmisille?

Suosittelen ottamaan selvää, mikä on lihavuusleikkaus, mitä siinä tehdään ja millainen on elämä sen jälkeen. Se ei ole mikään peruslaihdutuskuuri, se ei poista myös sitä, ettei itse tarvitse tehdä mitään töitä. Että käyt vaan leikkauksessa ja laihdut – ei se mene näin. Sinä liikut, sinun pitää katsoa, mitä syöt. Et voi fuskata enää. Joudut vaan yksinkertaisesti olemaan paljon tarkempi kuin perusdieetissä. Koska jos teet jotain väärin – niin sinua sattuu. Yksinkertaista!

maryanna mahalaukun kavennusleikkaus

Testaa soveltuvuutesi

Varaa aika konsultaatioon

Löydä sisäinen
itsevarmuutesi!