Kaalulangetusravimid

Laihdutuslääkkeet

Ylipainon pohjimmainen syy ei yleensä ole pelkkä laiskuus tai tahdottomuus. Ylipaino voi usein olla myös perinnöllistä tai jonkin sairauden seuraus. Myös merkittävä ylipaino eli liikalihavuus on sairaus, jonka konservatiivinen hoito on pitkäaikaista ja monimutkaista eikä se useinkaan onnistu. Pelkistä elämäntapamuutoksista johtuvaa painonpudotusta on tietyissä tapauksissa vaikea saavuttaa ja ylläpitää. 

Tämän vuoksi lääkärit suosittelevat ylipainon hoidoksi yhä useammin nykyaikaisia laihdutuslääkkeitä. Mitä nopeammin ja varmemmin vaaralliseksi muuttuneesta ylipainosta pääsee eroon, sitä suuremmalla todennäköisyydellä on mahdollista ehkäistä eliniän lyhenemistä ja erilaisten terveysongelmien, kuten tyypin 2 diabeteksen, sydän- ja verisuonitautien, uniapnean, kroonisten munuaissairauksien ja jopa tiettyjen kasvaimien, muodostumista. 

Laihdutuslääke semaglutidi on osoittanut lupaavia tuloksia painonpudotuksessa.   

kaalulangetusravim aitab kaalu langetada

Miksi painon pudottaminen on vaikeaa?

Ihmisen aivot saavat joka sekunti jopa 50 signaalia eri kehonosilta. Näihin signaaleihin kuuluvat myös eri hormonit, jotka säätelevät nälän ja kylläisyyden tunnetta. Kun ruoasta saatavan energian eli kalorien määrää aletaan vähentää, paino alkaa laskea. Sen seurauksena ruokahaluhormonien tasapaino muuttuu, minkä vuoksi tunnemmekin laihduttamisen aikana lisääntynyttä ruokahalua ja syömme aiottua enemmän. Tämä on yksi syy siihen, miksi laihduttaminen ja saavutetun painon ylläpitäminen on vaikeaa. Koska semaglutidi voi auttaa vähentämään ruokahalua, se edistää laihdutuspyrkimyksiä. 

Semaglutidi - läpimurto laihdutuksessa

Laihdutusongelman ratkaisemiseksi tutkijat ovat kehittäneet yhdessä yliopistojen ja lääkärien kanssa ratkaisun, joka auttaa vähentämään kehon lähettämiä ruokahalun ja nälän signaaleja. Semaglutidi jäljittelee elimistössämme olevaa hormonia, joka hidastaa vatsan tyhjenemistä ja vaikuttaa insuliinitasoihin auttaen siten vähentämään ruokahalua. Se tarkoittaa, että annoskokoja ja kalorien saantia on helpompi vähentää, koska nälän tunnetta ei esiinny niin usein. 

Tässä kohtaa on kuitenkin syytä muistaa, ettei yksikään lääke itsessään aiheuta pysyvää laihtumista. Terveellisen painon saavuttamiseksi ja ylläpitämiseksi on sitouduttava pitkäaikaisiin elämäntapamuutoksiin. Jos luotetaan ainoastaan lääkkeen vaikutukseen, painonpudotus on vähäisempää ja todennäköisyys painonnousuun lääkkeen käytön lopettamisen jälkeen on suurempi. Jos tavoitteena on laihtua pysyvästi, ruokailu- ja liikuntatottumusten muuttaminen on aina välttämätöntä. 

Laihdutuslääkkeet — Health Clinic Laihdutusklinikka Tutkimukset osoittavat, että laihdutuslääkkeet ovat tehokkain tapa pudottaa painoa lihavuusleikkauksen jälkeen. Lihavuusleikkauksien lisäksi juuri laihdutuslääkkeitä on suositeltu ympäri maailmaaviime vuosina yhä enemmän. Laihdutuslääkkeiden käyttö on ei-invasiivinen ja helppo vaihtoehto, jonka takia ei myöskään tarvitse esimerkiksi olla pois töistä ja käyttää aikaa toipumiseen. Tulokset ovat osoittaneet, että lihavuusleikkauksen tavoin laihdutuslääkkeet mahdollistavat onnistuneen painonpudotuksen. 

Lääkkeeseen perustuva painonpudotus on kokonaisvaltainen prosessi

Se on aloitettava lääkkeen sopivuuden varmistamisesta ja henkilökohtaisen hoitosuunnitelman laatimisesta

Elämäsi muuttava kokemus alkaa perusteellisesta terveystarkastuksesta. Sen yhteydessä lääkäri kerää tärkeät tiedot terveydentilastasi ja aiemmista sairauksistasi. Ensimmäisellä vastaanottokerralla kiinnitetään huomiota myös tarpeisiisi, mahdollisuuksiisi ja tavoitteisiisi. Lääkärin avustuksella voit asettaa itsellesi sopivat tavoitteet, joiden perusteella lääkäri laatii sinulle sopivan hoitosuunnitelman. 

Hoitosuunnitelmaa on muokattava jatkuvasti henkilökohtaisten tulosten ja lääkärin suositusten mukaan

Jokaisen ihmisen elimistö on erilainen ja vaatii hieman erilaista lähestymistapaa. Lääkäri seuraa säännöllisesti painonpudotusprosessiasi ja terveydentilaasi. Tulosten perusteella lääkäri auttaa tekemään korjauksia hoitosuunnitelmaan terveellisen ja tavoitteita vastaavan painonpudotuksen saavuttamiseksi.  

Parhaan tuloksen saavuttamiseksi korjauksia on tehtävä hoitosuunnitelman lisäksi ruokailutottumuksiin ja elintapoihin

Koko painonpudotusprosessin aikana sinua auttaa kliininen ravitsemusterapeuttimme. Hän auttaa pitämään ruokavalion hallinnassa ja seuraamaan, että ponnistelusi myös tuottavat tulosta. Laihdutuslääkkeen vuoksi muutosten tekeminen on aiempaa helpompaa, eikä sinun tarvitse pelätä nälän tunnetta tai ankaraa rajoittamista. Ravitsemusterapeutin kanssa muutosten tekeminen on helpompaa. 

kaalulangetusravim semaglutiid

Se on tehokasta

Tutkimukset osoittavat, että laihdutuslääkkeet ovat tehokkain tapa pudottaa painoa lihavuusleikkauksen jälkeen. Lihavuusleikkauksien lisäksi juuri laihdutuslääkkeitä on suositeltu ympäri maailmaaviime vuosina yhä enemmän. Laihdutuslääkkeiden käyttö on ei-invasiivinen ja helppo vaihtoehto, jonka takia ei myöskään tarvitse esimerkiksi olla pois töistä ja käyttää aikaa toipumiseen. Tulokset ovat osoittaneet, että lihavuusleikkauksen tavoin laihdutuslääkkeet mahdollistavat onnistuneen painonpudotuksen. 

Yksilöllinen lähestymistapa​

Health Clinicin laihdutusklinikka on kiinnittänyt aina erityistä huomiota siihen, että suomalaiset asiakkaamme saavat parasta mahdollista palvelua. Ymmärrämme, miten tärkeää on tuntea olonsa turvalliseksi ja kommunikoida vapaasti, erityisesti kun kyseessä on niin monitahoinen aihe kuin painonpudotus. Siksi olemme ottaneet tiimiimme asiantuntijoita, jotka ovat työskennelleet vuosia Suomessa ja ymmärtävät erinomaisesti suomen kieltä ja suomalaista kulttuuria.

Health Clinicin Suomessa työskentelevä lääkäri ja Suomen ravitsemusneuvoja ovat täällä sitä varten, että kommunikointi sujuisi ongelmitta suomen kielellä. He eivät tarjoa pelkästään asiantuntevaa lääketieteellistä ja ravitsemuksellista konsultointia vaan ymmärtävät myös jokaisen asiakkaan yksilölliset tarpeet. Tavoitteenamme on luoda ympäristö, jossa jokainen kokee tulevansa ymmärretyksi ja arvostetuksi, ja taata samalla, että painonpudotuksessa saavutetaan parhaat mahdolliset tulokset.

semaglutidi
Laihdutuslääkkeet — Health Clinic Laihdutusklinikka Tutkimukset osoittavat, että laihdutuslääkkeet ovat tehokkain tapa pudottaa painoa lihavuusleikkauksen jälkeen. Lihavuusleikkauksien lisäksi juuri laihdutuslääkkeitä on suositeltu ympäri maailmaaviime vuosina yhä enemmän. Laihdutuslääkkeiden käyttö on ei-invasiivinen ja helppo vaihtoehto, jonka takia ei myöskään tarvitse esimerkiksi olla pois töistä ja käyttää aikaa toipumiseen. Tulokset ovat osoittaneet, että lihavuusleikkauksen tavoin laihdutuslääkkeet mahdollistavat onnistuneen painonpudotuksen. 

Suomen huippuasiantuntijat​

Laihdutuslääkkeiden parissa työskentelevä Epp Simmo on lääkäri, joka on erikoistunut ihmisten terveysongelmien kokonaisvaltaiseen käsittelyyn. Avoin positiivinen kommunikointi ja mahdollisimman tuore tietämys ovat hänen työnsä perusta. Yli 10 vuoden päätyö suomalaisilla klinikoilla on antanut hänelle erinomaista kokemusta suomalaisten potilaiden parissa työskentelemisestä.

Satu Pollari on suomalainen kliininen ravitsemusterapeutti. Hän on opiskellut ravitsemustiedettä Itä-Suomen yliopistossa, josta hän valmistui terveystieteiden maisteriksi ja laillistetuksi ravitsemusterapeutiksi. Hänellä on laajalti kokemusta erityyppisten potilasryhmien painonhallinnasta, lihavuusleikkauksen jälkeisestä ravitsemuksesta sekä häiriintyneen syömiskäyttäytymisen ravitsemushoidosta. Ravitsemusterapeuttina hän auttaa sinua syömiseen ja ruokaan liittyvissä haasteissa yksilöllisesti konkreettisten keinojen ja tavoitteiden kautta.

Health Clinicin laihdutusklinikalla voit olla varma siitä, että sinua tuetaan joka askeleella!

Laihdutuspaketti

Olemme koonneet sinua varten tehokkaan paketin, joka sisältää lääkärin ja ravitsemusterapeutin säännöllisen konsultoinnin ja joka takaa perusteellisen seuraamisen. Tämä mahdollistaa tarvittaessa myös hoitosuunnitelman muuttamisen parhaan mahdollisen laihtumisvaikutuksen saavuttamiseksi. 
Näin voit olla varma, että lääkäri seuraa terveyttäsi koko prosessin ajan ja pätevä ravitsemusterapeutti huolehtii ruokavaliostasi.  

Laihdutusprosessi ja sen jälkeinen seuranta kestää yleensä 6-12 kuukautta. 
Ensimmäisellä vastaanottokerralla tehdään perusteellinen terveydentilan arviointi. 
Jokaista potilasta lähestytään henkilökohtaisesti ja juuri hänen tarpeisiinsa sopivalla tavalla. 

Paketin hinta 1190 €*

* hinta ei sisällä lääkkeen hintaa

Varaa aika konsultaatioon

Yleisimpiä kysymyksiä painonpudotuksesta

Laihdutuslääkehoito sopii henkilöille, joiden painoindeksi (BMI) on vähintään 30, ja henkilöille, joiden BMI on alle 30, mutta olemassa on yksi tai useampi ylipainoon liittyvä riski (diabetes, korkea verenpaine, masennusta aiheuttava kehon mittasuhteiden muutos jne.).

Hoidon aloittamisesta on aina keskusteltava perusteellisesti lääkärin kanssa ja mahdolliset riskit on arvioitava. Semaglutidia ei saa käyttää raskautta suunniteltaessa eikä raskauden ja imetyksen aikana. Semaglutidin käyttö on pitkän puoliintumisajan (aika, jonka vaikutusaine pysyy elimistössä) vuoksi lopetettava vähintään kaksi kuukautta ennen suunniteltua raskautta.

Yleisimpiä mahdollisia sivuvaikutuksia ovat ruoansulatuskanavan häiriöt, kuten pahoinvointi, oksentaminen, ripuli, ummetus, vatsakipu, haimatulehdus. Yleensä sivuvaikutukset helpottavat muutaman viikon kuluessa.

Hoidon kestosta päättää lääkäri, mutta yleensä sen kesto on 6-12 kuukautta.

Lääkettä annostellaan yleensä pistämällä. Pistos tehdään hyvin pienellä neulalla erityisellä injektiokynällä joko vatsan, reiden tai olkavarren ihon alle lääkärin ohjeiden mukaan yleensä kerran viikossa. Joissain tapauksissa myös tablettihoito on mahdollinen.

  1. Tasapainota ruokavaliosi

Tasapainoisen ruokavalion kannalta tärkeitä ovat proteiinipitoiset ruoat, kasvikset, hedelmät, marjat, täysjyvätuotteet ja kasvirasvat.

Jokaisen aterian tulisi sisältää proteiininlähteen, sillä proteiini saa aikaan pitkäkestoisen kylläisyyden tunteen, joka auttaa saavuttamaan terveellisen painon ja ylläpitämään sitä. Koska paino vähenee sekä rasvakudoksesta että lihasmassasta, riittävän proteiinimäärän saaminen ja asianmukainen liikunta on välttämätöntä lihasmassan säilyttämiseksi. Suurempi lihasmassapuolestaan pitää perusaineenvaihdunnan energiankulutuksen korkeampana.

Hyviä proteiininlähteitä ovat vähärasvaiset maitotuotteet, herneet, pavut, linssit, kananmuna, kala, siipikarjanliha, naudan- ja sianliha. Yritä välttää käsiteltyjä lihatuotteita, kuten kinkkua, makkaraa, nakkeja ja säilykkeitä, sillä ne ovat yleisimpiä piilorasvojen lähteitä.

Syö proteiininlähteiden kanssa kasviksia, hedelmiä, marjoja tai täysjyvätuotteita – ne ovat kuitupitoisia ruokia. Kuidut lisäävät ruokamassan määrää vatsassa aiheuttaen siten pidempään kestävän kylläisyyden tunteen, joka puolestaan auttaa säätelemään syötäviä annoskokoja. Kasviksissa, hedelmissä ja marjoissa on myös paljon vitamiineja ja kivennäisaineita, ja niissä on luonnostaan vähän kaloreita. Täysjyvätuotteita ovat ne viljatuotteet, joiden kuitupitoisuus on 3 grammaa 100 grammaa tuotetta kohden.

Tasapainoiseen ruokavalioon kuuluvat myös terveelliset rasvat. Niistä tulisi suosia kasviöljyjä, rasvaista kalaa sekä pähkinöitä ja siemeniä. Koska rasvat ovat erittäin kaloripitoisia, painonpudotuksen aikana tulisi rajoittaa rasvojen määrää: sekä itse ruokaan lisäämiemme rasvojen määrää piilorasvoja, jotka sisältyvät jo ruokaan. Piilorasvojen rajoittamiseksi kannattaa suosia kevyitä maito- ja lihatuotteita.

  1. Mieti juomavalintojasi

Kaloripitoisten juomien vähentäminen on usein yksi helpoimpia tapoja vähentää saatavien kalorien määrää. Kaloreita sisältävät niin sokeripitoiset virvoitusjuomat, alkoholijuomat, energiajuomat, mehujuomat kuin smoothiet, täysmehut ja maitopohjaiset juomat. Siksi kannattaa vaihtaa päivittäiset kylmät juomat veteen.

  1. Älä suhtaudu syömiseen kuin ankaraan dieettiin

Terveellinen ruokavalio ei tarkoita, että sinun on luovuttava kokonaan kaikista lempiruoistasi. Päinvastoin, jos kiellät itseltäsi jotain hyvää, se johtaa jossain vaiheessa todennäköisesti ankaran dieetin luovuttamiseen, jota seuraa ylensyöminen.

Ajattele ennemmin, että 80-90 % ruokavalinnoista on niitä, jotka auttavat pudottamaan painoa ja 10-20 % muodostuu lempiruoista. Sen suunnitteleminen onnistuu helposti seuraavasti: jos syöt neljä kertaa päivässä, se tarkoittaa 28 ateriaa viikossa. 24 aterian tulisi siis sisältää ravintoarvopitoisia ruokia ja loput neljä lempiruokia. Suunnittele etukäteen niin, etteivät nämä neljä ateriaa olisi turhaa napostelua, vaan ennemmin ulkona syömistä, muutama alkoholijuoma viikonloppuna, syntymäpäivän viettäminen jne. Tällainen lähestymistapa auttaa sitoutumaan painonpudotukseen pitkäaikaisesti ja edistääpysyvää painonpudotusta.

  1. Liiku päivittäin 

Liikunta ei ole välttämätöntä painon pudottamiseksi, sillä ruokavaliolla on liikuntaa suurempi merkitys. Säännöllinen voimaharjoittelu laihduttamisen aikana on kuitenkin erittäin tärkeää lihasmassan säilyttämiseksi. Suurempi lihasmassa auttaa vähentämään perusaineenvaihdunnan hidastumista, joka on laihduttamisen yleinen sivuvaikutus. Saavutetun painon ylläpitämiseksi on tärkeää liikkua päivittäin vähintään 60 minuuttia. Liikuntamuodoiksi sopivat käveleminen, juokseminen, pyöräily sekä päivittäinen aktiivisuus, esim. töihin käveleminen ja portaiden käyttäminen.

  1. Luo säännöllinen unirytmi ja nuku vähintään 7 tuntia

Unenpuute ja epäsäännöllinen vuorokausirytmi vaikuttavat negatiivisesti ruokahalun säätelyyn. Unenpuutteen negatiivisten vaikutusten ehkäisemiseksi aikuisen tulisi nukkua öisin 7-9 tuntia.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että semaglutidin vaikutus ruokahaluun auttaa edistämään painonpudotusta. Jotta saavutettu paino voidaan ylläpitää pitkäaikaisesti, omia ruokailu- ja liikuntatottumuksia on muutettava.

Varaa aika konsultaatioon

Löydä sisäinen
itsevarmuutesi!