Oletko kokeillut kaikkea? Mitä tehdä, jos ei pysty laihduttamaan omin voimin?

Laihduttaminen vaatii ruokavalion muuttamista terveellisemmäksi ja fyysisen aktiivisuuden lisäämistä. Tämä ei kuitenkaan välttämättä ole helppoa kaikille. Dieetillä oltaessa kamppaillaan nälän tunnetta vastaan. Nälkä on vahva biologinen ärsyke, ja siksi laihdutus voi olla monille haastavaa. On myös ihmisiä, joilla on terveellinen ruokavalio ja pienet annokset mutta joilla paino ei silti putoa. Mitä tehdä, jos on ponnistellut, mutta laihduttaminen ei onnistu ja ruoka-annosten pienentäminen häiritsee myönteistä elämää?

Syy siihen, miksi laihtuminen on vaikeaa

Ihmisen aivot saavat joka sekunti jopa 50 signaalia kehon eri osilta. Näihin signaaleihin kuuluvat myös erilaiset nälän ja kylläisyyden tunnetta säätelevät hormonit. Kun ruoasta saatavan energian eli kalorien määrää vähennetään, paino alkaa laskea ja hormonitasapaino muuttuu. Siksi ruokahalu on laihdutuksen aikana suurempi, ja joskus tulee syötyä suunniteltua enemmän.

Sen vuoksi laihduttaminen ja myöhemmin saavutetun painon säilyttäminen voi olla vaikeaa.

Semaglutidi auttaa vähentämään nälän tunnetta

Semaglutidi on alun perin diabeteksen hoitoon kehitetty glukagonin kaltainen peptidi-1-reseptoriagonisti (GLP-1 RA). Kuulostaa monimutkaiselta, mutta kyseessä on keholle ominaisen hormonin analogi (kemialliselta koostumukseltaan yli 90-prosenttisesti samanlainen kuin kehossa esiintyvä GLP-1-hormoni). Samoin kuin tuo elimistössä esiintyvä GLP-1-hormoni, semaglutidi lisää insuliinin eritystä ja alentaa siten verensokerin tasoa.            

Lääketutkimuksissa havaittiin, että semaglutidilla on suotuisa vaikutus painonpudotukseen.

Se hidastaa vatsan tyhjenemistä ja auttaa vähentämään ruokahalua. Näin nälkä ei tunnu niin kovalta ja on helpompi syödä pienempiä ruoka-annoksia.

Miten hoitokuuri etenee ja millaisia tulokset ovat?

Suurella osalla potilaista lääkkeellä voidaan saavuttaa 10–15 prosentin painonpudotus kehon painosta.

Hoidon tulisi kestää vähintään kuusi kuukautta, mutta hyvän hoitovaikutuksen saavuttamiseksi on suositeltavaa käyttää lääkettä säännöllisesti yhden vuoden ajan.

Pelkkä lääke ei kuitenkaan riitä. Sen vuoksi hoitojakson aikana on tärkeää saada ruokavalioneuvontaa ja vakiinnuttaa terveellinen ruokavalio ja säännöllinen liikunta, jotka edistävät painonpudotusta ja auttavat myöhemmin säilyttämään saavutetun painon.

Tulee myös ottaa huomioon, että kaikkien lääkkeiden tapaan semaglutidillakin on sivuvaikutuksensa. Näitä ovat pahoinvointi, kylläisyyden tunne sekä ruoansulatuskanavan ongelmat, kuten ummetus tai ripuli.

Tuomo on etsinyt niin sanottua ihmelääkettä 10 vuoden ajan. Yhteistyössä tohtori Rein Adamsonin kanssa päätettiin, että hyvä ratkaisu hänelle voisi olla semaglutidilääkkeen ja ravitsemusvalmennuksen yhdistäminen.

”Aika lailla välittömästi ruokahaluni alkoi vähentyä. Alussa tuntui ikään kuin ruoka ei menisi alas, koska olin täynnä jo muutamasta suupalasta. Minulla ei ollut mitään sivuvaikutuksia tai huolenaiheita. En pidä neuloista, mutta tämä pistos on todella helppo tehdä ja myös kestää. Neula on niin ohut, että käytännössä sitä ei tunne”, hän kertoo kokemuksestaan.

Tuomo sanoo, että kolmannen kuukauden jälkeen tapahtui todellakin eräänlainen ihme. ”Tunsin oikeasti, että minulla on vähemmän rasvaa ja on mukavampi olla. Ylipaino, joka oli vaivannut minua lähes 10 vuotta, oli väistynyt. Tämä on erittäin hyvä apu, paras ratkaisu, jota olen tähän mennessä kokeillut. The Health Clinic tarjoaa erittäin laajan valikoiman laihdutukseen liittyviä palveluja. Se on ehdottomasti Viron klinikoista se, jolla on laihdutuksen alalla pätevimmät lääkärit”, hän sanoo.

Lue Tuomon koko tarina TÄSTÄ.
Lisätietoja laihdutuslääkkeistä löydät TÄÄLTÄ.

VARAA AIKA KONSULTAATIOON

Varaa aika konsultaatioon

Löydä sisäinen
itsevarmuutesi!