Todistus siitä, että laihdutusleikkaus merkitsee parempaa elämää

Laihdutusleikkaus ja sen erilaiset toteutustavat ovat maailman suosituimpia, sillä ne ovat tuloksellisia ja turvallisia. Eniten niistä hyötyvät ylipainoiset ja tyypin 2 diabetesta sairastavat henkilöt.

Laihdutusleikkauksen leikkaustyyppejä on useita: mahalaukkuun viety pallo ja mahalaukun muovipanta, mahalaukun plikaatio ja pitkittäinen resektio sekä mahalaukun ohitusleikkaus. Kiinnostava tosiasia pitkittäisestä resektiosta (joka on myös suosituin bariatrinen toimenpide) on seuraava: leikkaus poistaa muun muassa mahalaukun sen osan, joka tuottaa nälän tunnetta stimuloivaa greliini-hormonia. Siten kyseessä on erittäin tehokas hoitotoimenpide – sillä päästään niin sanotusti eroon n. 60 prosentista huolia aiheuttavasta painosta.

Tri Rein Adamson on yksi Viron johtavista bariatrian kirurgeista. Hän kuuluu Tallinnan kirurgiyhdistykseen ja on toiminut alalla lähes 40 vuotta. Arvostetun kirurgin mukaan lihavuus on nykymaailmassa valitettavasti kasvava suuntaus, jonka vuoksi kuolee jo enemmän ihmisiä kuin nälän aiheuttamaan alipainoisuuteen.

“Onnistunut laihdutusleikkaus antaa merkittävää motivaatiota parempaan ja kevyempään elämään jatkossa: sinulla on enemmän energiaa yhteydenpitoon läheistesi kanssa, suosikkiharrastustesi parissa toimimiseen sekä ollaksesi työelämässä menestyneempi. Yhteenvetona laihdutusleikkaus auttaa tulemaan parhaaksi mahdolliseksi itseksi ja se on jotain, jota tämän päivän yhteiskunnassa kipeästi tarvitaan”, tri Adamson selvittää, ja jatkaa: ”Lisäksi leikkauksen tuloksena voivat monet lihavuuteen liittyvät sairaudet vetäytyä ja on mahdollisuus harrastaa liikuntaa aktiivisemmin”.

Tri Adamson suosittelee, että laihdutusleikkausta harkitsisivat ne, joiden painoindeksi on yli 30.

Bariatristen leikkausten määrä on tosin maailmalla kasvussa, mutta siitä huolimatta suosittelemme yrittämään painon vähentämistä ensin itse, sillä kyseessä on joka tapauksessa suuri elämänmuutos ja sitä koskevaa päätöstä pitää perusteellisesti harkita”.

Kuten edellä kerrotusta ilmenee, ihmiskunnan terveyden kannalta juuri ylipaino on yksi vakavimmista maailmanlaajuisista ongelmista. Ja vaikka elämäntapamuutokset auttavatkin kamppailussa sitä vastaan, bariatrinen kirurgia on tehokkaimpia tapoja ratkaista sen seurauksia.

Neuvomme on seuraava: jos et ole pystynyt vähentämään painoasi riittävästi omin voimin, on järkevää ottaa yhteyttä asiantuntijoihin.

Tarkkailemme nyt seuraavaksi, millaisen konkreettisen hyödyn laihdutusleikkaus antaa.

3 todistetta siitä, että laihdutusleikkaus tekee elämästäsi parempaa:

  1. Ruokamäärät ovat pienempiä (ja hyvin todennäköisesti myös terveellisempiä). Laihdutusleikkauksen jälkeen on suositeltavaa tarkkailla huolellisesti omaa ruokalistaa ja alkaa suunnitella sitä paljon etukäteen. Se puolestaan vaikuttaa myönteisesti talouteesi, sillä ruokavalion aikaisin ennakolta suunnittelun ansiosta menosi ovat pienemmät. Lisäbonuksena on laadukkaampi ruoka, joka tukee hyvinvointiasi.
  2. Elämäsi (sekä sosiaalinen että työelämä) kukoistaa, sillä voit erittäin hyvin, se hehkuu sinusta ja tarttuu myös muihin. Myös työelämässä tuloksesi ovat huomattavasti parempia, koska itsetuntosi on aiempaa korkeampi ja pystyt tekemään enemmän ja paremmin. Lisäksi sinulla on lopultakin mahdollisuus harrastaa sellaisia asioita, joita olet ehkä jo vuosia halunnut, mutta se ei ole ollut ylipainon vuoksi mahdollista.
  3. Monta numeroa pienemmät vaatteet, joiden löytäminen kaupoista ei enää aiheuta päänsärkyä: valikoima on suurempi, se on kauniimpi, laadukkaampi ja monipuolisempi.

Jos laihdutusleikkaus ja oman elämäsi paremmaksi muuttaminen kiinnostavat, ota meihin yhteyttä!

Varaa aika konsultaatioon

Löydä sisäinen
itsevarmuutesi!