Laihdutusleikkaus johtaa nopeaan painonpudotukseen

Paremman vartalon saavuttamiseen ei ylipainoisilla henkilöillä aina riitä ainoastaan kalorien ja ruoan määrän rajoittaminen. Jotta ruokahalumme vähenisi ja haluaisimme lopettaa syömisen, aivojen tulee saada viesti siitä, että vatsa on täynnä. Tässä on mahalaukun koolla ja ruoansulatushormoneilla tärkeä rooli. Kun mahalaukkumme on pienempi, se täyttyy nopeammin ja myös niin sanottuja nälkähormoneja tuotetaan kehossa vähemmän – näin voimme laihtua helpommin ja nopeammin.

Miten laihdutusleikkaus auttaa pudottamaan painoa?

Laihdutusleikkaus rajoittaa syötävän ruoan määrää. Pienempi mahalaukku täyttyy syödessä nopeasti ja aivoihin lähetetään viesti kylläisyyden tunteesta. Ihminen kuluttaa vähemmän kaloreita ja menettää painoa. Hoidon läpi käyneet potilaat voivat odottaa 50–70 % liikapainon menetystä kahden vuoden kuluessa lihavuusleikkauksesta.

Leikkauksen jälkeen ei vähene kulutettavan ruoan määrä ainoastaan pienemmän vatsalaukun vuoksi, vaan mahdollista on muutos myös ruokahalua säätelevien hormonien toiminnassa. Kun ruokahalu on parantuneen hormonitoiminnan vuoksi pienempi, on jatkossa myös helpompaa tehdä oikeita ja terveydellisiä ruokavalintoja, ja pitkäaikaiset tulokset ja hyvä fyysinen kunto on varmistettu vuosikymmeniksi.

Laihdutusleikkaus – mihin tulee kiinnittää huomiota leikkauksen jälkeen?

Laihdutusleikkaus tuo painonmenetyksen lisäksi mukanaan merkittävän muutoksen elämäntavoissasi. Pitkäaikaisten tulosten saavuttamiseksi ja hyvän terveyden säilyttämiseksi kiinnitä huomiota seuraaviin:

  • Seuraa ravitsemusohjeita. Leikkauksen jälkeen syö vain pieniä määriä ja seuraa lääkärin ohjeita valitessasi ruokia ja juomia. Esimerkiksi on tärkeää pureskella ruoka huolellisesti ja välttää kaloripitoisia juomia.
  • Valvo terveyttäsi säännöllisesti. Leikkauksen jälkeen tulee aluksi jatkuvasti käydä tarkastuksissa, myöhemmin lääkärissä käynnit jäävät harvemmiksi. On suositeltavaa pitää myös potilaspäiväkirjaa, johon kirjoitat punnitustuloksesi, verenpaineesi ja pulssisi sekä mielialasi muutokset. Näin lääkärillä on enemmän tietoa leikkauksen jälkeiseen valvontaan ja myös sinulla itselläsi tuloksista parempi käsitys.
  • Ole fyysisesti aktiivinen. Ravitsemustottumusten muutosten lisäksi on suositeltavaa aloittaa kuntoileminen. Voit voimistella jo muutaman viikon kuluttua leikkauksesta, keskustele muista liikuntamahdollisuuksista ja rasituksen nostamisesta kirurgin kanssa.

Mitä mahdollisuuksia laihdutusleikkaukseen on?

Henkilöiden, jotka haluavat pudottaa painoa, terveystila ja toiveet ovat erilaisia. Liikalihavuuden hoitoon on kehitetty sekä kirurgisia että ei-kirurgisia ratkaisuja. Jos haluat päästä ylipainosta eroon ja harkitset lihavuusleikkausta, bariatrisen kirurgian asiantuntija auttaa löytämään juuri sinulle sopivimman ratkaisun.

Varaa aika konsultaatioon

Löydä sisäinen
itsevarmuutesi!