Allurion-mahapallo: vallankumouksellinen väline laihduttamiseen

Monet ihmiset kamppailevat ylipainon kanssa, useimmat heistä laihduttamalla ja harrastamalla liikuntaa, mutta valitettavasti monilla on taipumus hylätä laihduttaminen, jolloin paino nousee uudelleen. Uusi Allurion-mahapallo on laihdutusapuvälineiden innovaatio, joka tukee painonpudotusta. Mahapalloja on valmistettu ja asennettu potilaille vuodesta 1985 lähtien, mutta aiemmin ne ovat vaatineet anestesiaa, johon liittyy tiettyjä riskejä.

Elliptisen mahapallon asentaminen on nopeaa ja helppoa, ei vaadi kirurgisia toimenpiteitä ja auttaa laihtumaan vähentämällä vatsan tilavuutta.

Laihtumiseen uusi tekniikka, joka ei vaadi kirurgista toimenpidettä

Mahapalloja on valmistettu ja asennettu potilaille laihdutukseen vuodesta 1985 lähtien. Tohtori Adamsonin mukaan alkuperäiset mahapallot olivat melko pieniä (220 kuutiosenttimetriä) ja ne täytettiin ilmalla. Tuolloin tehdyt tutkimukset osoittivat kuitenkin, että laihtumisen kannalta ei ollut merkittävää eroa siinä, käytettiinkö mahapalloa vai ruokavaliota ja liikuntaa. Lisäksi mahapalloon liittyi useita muita komplikaatioita, joiden vuoksi se ei ollut hyvä tapa laihduttaa.

Vuodesta 1992 lähtien on ollut käytössä uuden sukupolven sylintereitä, joiden materiaalissa, asennuksessa ja irrotuksessa hyödynnetään uutta tekniikkaa.

”Mahapallon tavoitteena on vähentää ruoan määrää ja mahalaukun kapasiteettia, jolloin vatsaan ei mahdu enää niin paljon ruokaa kuin ennen”

tohtori Adamson tiivistää mahapallon laihduttavan vaikutuksen. Hänen mukaansa se on hyvä ratkaisu ylipainoisille ihmisille, joiden BMI on vähintään 27, ja erityisesti niille, joille ei voi tehdä laihdutusleikkausta mutta jotka haluavat käyttää apuvälineitä.

Se on myös vähemmän traumaattinen toimenpide kuin leikkaus, sillä pallon asettaminen ei vaadi nukutusta eikä sitä tarvitse poistaa. Mahapallo asetetaan pieneen kapseliin, potilas nielee sen lääkärin avustuksella ja noin 16 viikon kuluttua pallo tyhjenee ja poistuu luonnollisesti.

Kehoystävällinen pallo

Uusi Allurion-pallo on elliptinen ja mahdollistaa nesteiden poistumisen vatsasta, mikä tekee siitä potilaalle miellyttävämmän.

Pehmeän ja ohuen polyuretaanipallon materiaali on innovatiivinen ja huomattavasti kehoystävällisempi kuin vanhat silikonipallot.

elipse maoballooni paigaldamine
Tri Rein Adamson

Suurin innovaatio on kuitenkin se, että pallo on alun perin kapselin muotoinen eikä sen asentaminen vaadi leikkausta. ”Potilas nielee kapselin, kapseli täyttyy vatsassa ja siitä tulee ellipsin muotoinen pallo, johon mahtuu 500 ml fysiologista nestettä”, Adamson selittää. ”Neljän kuukauden kuluttua kapselin päällä oleva biologinen kalvo repeää itsestään, neste poistuu ja pallo poistuu kehosta luonnollisesti.”

”On kuitenkin syytä olla tietoinen siitä, että kaikki sylinterit aiheuttavat aluksi pahoinvointia, oksentelua, epämukavuutta tai vatsakramppeja. Tavallisesti pahoinvointi kestää 2–3 päivää, sitten keho tottuu siihen ja on jatkuvasti hieman epämukava olo”, selittää tohtori Adamson ja kertoo, että epämukavuus ei kestä kauan.

Aluksi toimenpiteen jälkeen tulisi nauttia nestemäisiä tuotteita, kuten jogurttia tai soseita. Sen jälkeen voi syödä pienempiä määriä tavallista ruokaa.

Neljä kuukautta elämäntapamuutokseen

Mahapallon ottaminen on hyvä tilaisuus muuttaa elämäntapoja ja opetella syömään vähemmän. Valmistajan mukaan odotettavissa oleva laihtuminen neljän kuukauden aikana on 10 % kehon painosta. Jos kuitenkin haluat ottaa mahapallon pidemmäksi aikaa, vanhan tekniikan avulla pallon voi laittaa 6–12 kuukaudeksi, mutta tämä edellyttää nukutusta ja joskus yöpymistä sairaalassa.

Tohtori Adamsonin mukaan laihtuminen riippuu paljon potilaasta. Makean syöntiä kannattaa ehdottomasti rajoittaa, sillä vaikka mahapallo rajoittaa syötävän ruoan määrää, kaloripitoisia ruokia ei pidä syödä. Hän suosittelee myös liikunnan lisäämistä, sillä se voi tuottaa erittäin hyviä tuloksia neljässä kuukaudessa.

HYVÄ TIETÄÄ:

  • Mahapallot on tarkoitettu keskivaikean ylipainon hoitoon BMI:n ollessa 27–35, kun bariatrinen leikkaus ei ole vielä aiheellinen.
  • Mahapalloa käytettäessä tulos riippuu paljon siitä, miten hyvin henkilö onnistuu muuttamaan elämäntapojaan ja ruokailutottumuksiaan.
  • Pahoinvointia, oksentelua, vatsan alueen kouristuksia ja yleistä huonovointisuutta voi esiintyä ensimmäisinä päivinä asennuksen jälkeen.
  • Koska Allurion-pallo ei elliptisen muotonsa ansiosta estä nesteen kulkua ohutsuoleen, epämukavuus menee yleensä ohi nopeammin kuin muita palloja käytettäessä.
  • Pallolaajennuksen yhteydessä ei tarvitse noudattaa yhtä tiukkaa ruokavaliota kuin leikkauksen jälkeen, eikä anatomia muutu. Näin ollen on mahdollista syödä terveellisesti, eikä ravintoaineiden puutteen vaaraa ole.

VARAA AIKA KONSULTAATIOON

Varaa aika konsultaatioon

Löydä sisäinen
itsevarmuutesi!