Miten lihavuusleikkaus pelastaa joulusi

On jo marraskuu, ja se tarkoittaa, että joulukaan ei ole enää kaukana. Tämän vuoden pyhistä tulee poikkeuksellisen nautinnolliset, sillä liian täysi vatsa ei enää tuota epämukavuutta ja joulun aiheuttamat kilotkin jäävät tulematta. Miten se on mahdollista? Oikeastaan asia on hyvin yksinkertainen: lihavuusleikkaus auttaa rajoittamaan syötävän ruoan määrää, vatsa täyttyy syödessä nopeasti ja aivoihin lähetetään viesti kylläisyydestä. Et voilà!

Tri Martin Adamson, The Health Clinicin kirurgisen tiimin monipuolinen asiantuntija ja kokenut kirurgi, joka suorittaa bariatrian ja mahalaukun seinämien korjaavia leikkauksia.

Leikkauksen olemus on hyvin yksinkertainen: osa mahalaukusta poistetaan, jonka ansiosta jäljelle jäävä vatsa on aiempaa huomattavasti pienempi. Tästä seuraa ruokahalun väheneminen ja syötävän ruokamäärän vähentyminen. Siten saatavien kalorienkin määrä pienenee ja paino alkaa laskea”, tri Adamson selvittää ja muistuttaa, että pysyvä painon lasku edellyttää myös elämäntapojen muutosta, ja sen tulee ilmetä järjestelmällisenä ja tietoisempana ravitsemuksena ja fyysisen aktiivisuuden kohtuullisena kasvuna. ”Ylipainoisten potilaiden auttaminen on koko tiimin työtä. Pelkkä leikkaus ei välttämättä riitä, joten suosittelen klinikkaa valitessa tutkimaan, keitä sen bariatrian tiimiin kuuluu ja miten perusteellinen on klinikan käyttämä potilaan seurantakalenteri.

Tri Adamson korostaa myös, että koska lähestymässä on se aika vuodesta, jolloin liiallinen syöminen on ajankohtainen aihe, tulisi ennaltaehkäisevästi käydä bariatrian kirurgin vastaanotolla, jotta painohuolista selvitään ratkaisevasti.

Siten jouluaika sujuu terveellisemmin ja uudenvuodenlupauksetkin tulevat todennäköisemmin pidetyiksi. Lihavuusleikkaus on ainutlaatuinen sijoitus, sillä antaa mahdollisuuden ostaa itselle terveyttä ja aikaa.

Mikä lihavuusleikkaus on?

Lihavuusleikkaus on yleinen otsikko, jonka alle kuuluu erilaisia hoitotoimenpiteitä, joiden avulla on mahdollista kamppailla lihavuutta ja ylipainoa vastaan. Tähänastinen kokemus osoittaa, että kahden vuoden kuluessa mahalaukun pienentämisestä menetät hyvin todennäköisesti 50–70 prosenttia ylipainostasi.

Miten se toimii? Tässä oma osansa on pienemmillä ruokamäärillä ja ruokahalua säätelevien hormonien toiminnan muutoksella. Niiden ansiosta on jatkossa helpompaa tehdä oikeita ja huomattavasti terveellisempiä ravitsemusvalintoja.

Painokirurgian mahdollisuudet:

Kyseessä ovat paketit, jotka tekevät koko hoitotoimenpiteestä mahdollisimman mukavan. Paketit sisältävät esi- ja jälkitarkastuksen, konsultoinnin, analyysit ja tutkimukset, itse leikkauksen, sairaalapaikan sekä ravitsemus- ja toimintasuunnitelman jatkoa varten.

HUOM! Kaikki hoitotoimenpiteet ovat olemukseltaan hieman erilaisia, tutustu ehdottomasti niihin tarkemmin ennen kirurgin kanssa konsultoimista.

3 syytä mennä lihavuusleikkaukseen:

  1. Sinun ruokavalintasi ja syömiskäyttäytymisesi, ml. yleinen suhtautuminen itseesi ja ympärillä olevaan, tulevat olemaan huomattavissa määrin parempia.
  2. Muuttuneiden ruokavalintojen ja yleisen suhtautumisen ansiosta painosi laskee ja monet lihavuuteen liittyvät sairaudet ja tilat (esimerkiksi tyypin 2 diabetes, veren korkea kolesterolipitoisuus, korkea verenpaine, uniapnea) paranevat.
  3. Kahdesta edellisestä kohdasta johtuen yleinen vointisi ja minäkuvasi paranevat, saavutat hyvän fyysisen kunnon ja hyvin todennäköisesti elämäsi pitenee.

Tilat, jotka ovat leikkauksen vasta-aiheita:

Kuten tiedetään, on olemassa joitakin tiloja, jotka ovat lihavuusleikkaukselle vasta-aiheisia. Mainitsemme tässä niistä seitsemän. Mikäli sinulla on todettu jokin luettelossa olevista, konsultoi ehdottomasta lääkärin kanssa.

  • Psyykkiset häiriöt
  • Raskaus
  • Maksakirroosi
  • Crohnin tauti
  • Hormonihoito
  • Krooninen haimatulehdus
  • Muu sairaus, jota sairastat tällä hetkeellä

Jos sinulla heräsi kiinnostusta keskustella kanssamme lihavuusleikkauksesta, ota rohkeasti yhteyttä!

Varaa aika konsultaatioon

Löydä sisäinen
itsevarmuutesi!