Mahalaukun ohitusleikkaus ja mahalaukun pitkittäinen resektio auttavat muuttamaan elämäntapaa

Lihavuusleikkaus on menetelmä, jonka ansiosta lukuisat ihmiset ovat muuttuneet itsevarmemmiksi ja parantuneet sairauksista. Yhdessä elämäntavan muuttamisen kanssa tulos on pitkäkestoinen ja elämä leikkauksen jälkeen on kevyempi ja terveellisempi.

Suosituimmat menetelmät ovat mahalaukun ohitusleikkaus ja mahalaukun pitkittäinen resektio

Kun kyseessä on lihavuusleikkaus, niin yleisimmät niistä ovat mahalaukun pitkittäinen resektio ja mahalaukun ohitusleikkaus. Näistä viimeksi mainittu on ollut maailman suosituin lihavuusleikkaus, mutta viime aikoina on etusijalle asetettu helpommin suoritettava mahalaukun pitkittäinen resektio.

Mahalaukun pitkittäinen resektio tähtää vähentämään mahalaukun tilavuutta säilyttämällä samalla sen toimivuuden. Leikkauksen aikana mahalaukkua pienennetään pystysuuntaisesti poistamalla sen tilavuudesta 60–80 %. Mahalaukun jäljelle jäävään osaan mahtuu noin 100 grammaa ruokaa. Mahalaukun ohitusleikkaukseen verrattuna toimenpiteeseen ei liity suolten uudelleen suuntaamista, joka tekee leikkauksen suorituksesta yksinkertaisempaa ja vähentää myös komplikaatioiden todennäköisyyttä.

Mahalaukun pitkittäisen resektion etuna on myös se, että jos leikkausta seuraavista muutoksista huolimatta et saavutakaan haluttuja tuloksia täysin, on mahdollista suorittaa lisäksi myös mahalaukun ohitusleikkaus.

Mahalaukun pitkittäinen resektio vähentää nälän tunnetta

Mahalaukun pitkittäinen resektio varmistaa painon pudotuksen mahalaukun pienentyneen tilavuuden ja nopeamman kylläisyyden tunteen tunnistamisen ansiosta. Menettely vähentää myös nälän tunnetta, sillä mahalaukusta poistetaan se osa, joka tuottaa nälkää aiheuttavaa hormonia. Vähentyneen nälän tunteen ansiosta on jatkossa myös helpompi tehdä terveellisiä ruokavalintoja. Ruoansulatus tapahtuu kuitenkin normaalisti, sillä mahalaukun pitkittäinen resektio ei käsitä ruoansulatusjärjestelmän muuttamista.

Miten saavutetaan paras mahdollinen painonpudotus sen jälkeen kun potilaalle on suoritettu lihavuusleikkaus?

Lihavuusleikkaus antaa parhaan tuloksen yhdessä elämäntapojen muutoksen kanssa. Tämä tarkoittaa terveellisiä ruokavalintoja ja riittävää liikuntaa. Fyysinen aktiivisuus on painonpudotuksessa merkittävä tekijä ja parhaiden tulosten saavuttamiseksi treenauksen tulisi sisältää sekä aerobisia että voima- ja venytysharjoituksia. Voit aloittaa kävelyllä ja sitten lisätä rasitusta vaiheittain.

Ruokavalion valvonnan ja liikunnan ohella on leikkauksen jälkeen suositeltavaa välttää myös alkoholin käyttöä, sillä alkoholi sisältää ns. tyhjiä kaloreita ja pysyy veressä pitempään kuin leikkausta edeltävänä aikana.

Kun mahalaukun ohitusleikkaus tai mahalaukun pitkittäinen resektio on suoritettu, lääkäri määrää leikkausta seuraaviksi viikoiksi ravitsemus- ja toimintasuunnitelman, jonka avulla on helpompaa tehdä oikeita valintoja ja liikkua halutun tavoitteen suuntaan.

Varaa aika konsultaatioon

Löydä sisäinen
itsevarmuutesi!