Mahalaukun ohitusleikkaus antaa tehokkaimman painonpudotuksen

Lihavuus ja ylipainoisuus ovat henkilökohtaisia asioita, joiden takana on täysin todellisia ja ymmärrettäviä syitä, ja erilaisten ratkaisujen harkinta on kaikin puolin myönteistä. Mahalaukun ohitusleikkaus eli mahalaukun pienennysleikkaus on ratkaisu niille, joilla lihominen on muuttunut sairaalloiseksi ja joilla siihen liittyy muita terveysongelmia.

Erilaisiin painonpudotusleikkauksiin liittyy virheellinen käsitys, jonka mukaan kyseessä on pääasiassa kosmeettinen hoitotoimenpide tai että leikkauksessa käyneeseen olisi syytä suhtautua ikään kuin epäillen. Bariatrinen kirurgia voi todellisuudessa olla täysin indisoitu ratkaisu apua tarvitseville, kohottamaan merkittävästi elämänlaatua ja edistämään useista lihomisesta aiheutuneista terveysongelmista parantumista.

Tie päätökseen

Jokainen bariatriseen kirurgiaan liittyvä valinta vaatii kuitenkin varmaa päätöstä. Erityisen tärkeää tämä on mahalaukun ohitusleikkauksen yhteydessä, joka sopii vain niille, joiden painoindeksi on 40 tai enemmän, yhdessä vakavien terveysongelmien kanssa 35 tai enemmän. Siihen liittyy myös enemmän riskejä ja se vaatii suurta elämäntapamuutosta.

Lääkärin kanssa konsultoiden on mahdollista löytää itselle sopivin ratkaisu. Jos kuitenkin leikkaus on indisoitu, potilas ottaa muutokset huomioon ja on itse valmis muuttumaan, myönteiset vaikutukset ovat varmat.

Riskit ja muutokset

Mahalaukun ohitusleikkaus on kaikista lihavuusleikkauksista laajin, sekä leikkauksen itsensä että myös sitä seuraavan vaiheen osalta. Kyseessä on mahalaukun osan poistaminen ja ruoansulatuksen uudelleen järjestäminen. Se on yksi monista bariatrisen kirurgian mahdollisuuksista ja eniten riskejä sisältävä, mutta se myös antaa kaikkein jyrkimmän painonpudotuksen.

Mahalaukun pienennyksen tuloksena on ennen kaikkea syömistarpeen tunteen väheneminen. Tästä leikkauksesta kuntoutumisvaiheessa se merkitsee kiinteiden ruokien välttämistä. Kuntoutumista pitäisi seurata myös täydellinen ruokailutottumusten muutos, joka helpottaa varsinkin sinun terveyttäsi, mukavuuden tunnettasi ja varmasti myös painonpudotusta.

Auttaa parantumaan

Leikkauksen laajuudesta riippumatta kyseessä on kuitenkin tehokas painonpudotusmahdollisuus, joka lievittää helposti useita lihavuuteen liittyviä terveysongelmia. Joitakin esimerkkejä näistä ovat:

  • tyypin 2 diabetes
  • korkea verenpaine
  • korkea kolesteroliarvo
  • krooniset päänsäryt
  • uniapnea
  • niveltulehdus

Samoin ei saa unohtaa sitä myönteistä vaikutusta hyvinvointiin ja itsetuntoon, joka painonpudotukseen liittyy.

Mahalaukun ohitusleikkaus ei ole valinta, joka tehdään harkitsematta ja ilman vakavia syitä. Sitä suuremmalla syyllä tulee antaa tunnustus niille, jotka tähän koettelemukseen niin ulkonäkönsä kuin sisäisen hyvinvointinsa nimissä ryhtyvät.

Varaa aika konsultaatioon

Löydä sisäinen
itsevarmuutesi!