Lihavuusleikkaus: potilas selviää koettelemuksistaan

Lihavuusleikkaus antaa mahdollisuuden uuteen elämään. Tähän liittyy valitettavasti monia muutoksia, jotka saattavat alkuun tuntua todellisilta koettelemuksilta. Mitä tarkemmin sanottuna on edessä henkilöllä, joka valitsee tämän tien, ja miten valitulla tiellä pysytään? Voiko koettelemuksiin saada apua?

Paraneminen ja sopeutuminen

Leikkausta seuraavana kautena potilas ei jää yksin. Jokaiseen lihavuusleikkaukseen liittyvät myös sitä seuraavat tarkastukset ja konsultointimahdollisuudet. Samalla potilaan tulee myös levätä ja ottaa rauhallisesti, jotta keho paranisi ja että olisi aikaa valmistautua sekä emotionaalisesti että fyysisesti uuteen elämäntapaan.

Mahalaukkuun viedyn pallon osalta on tärkeää levätä vähintään viikon ajan. Vaikka hoitotoimenpide vaatiikin muihin lihavuusleikkauksiin verraten kaiken vähiten, tulee silti olla valmiina tavanomaiseen leikkauksesta kuntoutumiseen kuluvaan aikaan ja antaa itselleen myös mahdollisuus valmistautua siihen rauhallisesti. Mahalaukun muovipanta ja plikaatio ovat vaativampia hoitotoimenpiteitä ja edellyttävät 1–2 viikon lepoa. Mahalaukun ohitusleikkauksen ja resektion jälkeen on erittäin tärkeää levätä vähintään kaksi viikkoa.

Päätös mennä lihavuusleikkaukseen ei ole yhdelläkään potilaalla syntynyt helposti ja leikkauksen jälkeen tie vasta alkaa. Tässä kannattaa antaa itselleen kaikin tavoin aikaa, joka antaa mahdollisuuden ryhtyä helpommin edessä olevaan haasteeseen.

Millaiseksi ravitsemus muuttuu?

Kokemus on osoittanut, että ravitsemuksen laatu ja uudet elintavat ovat potilaalle eräitä suurimpia haasteita. Leikkaus ei saa lihavoitumista katoamaan, vaan se antaa henkilölle sysäyksen elää uudella tavalla.

Kaikki lihavuusleikkausmenetelmät laskevat henkilön tarvetta syödä suurempia ruokamääriä. Jotta tämä myös toimisi, on tärkeää olla tarkkaavainen ja aktiivinen.

The Health Clinicin lihavuusleikkauskirurgi tri. Rein Adamson lisää:

Suurin haaste lihavuusleikkauksen osalta on jyrkkä elämäntapamuutos, jota tarvitaan pitkäaikaisen menestyksen saavuttamiseen. Erittäin pienten ruokamäärien yhteydessä on erityisen tärkeää syödä laadukasta ruokaa ja ruokailla 5–6 kertaa päivässä, jotta keho saisi riittävästi ravintoaineita. Oikeanlaisen ruokalistan laatiminen on aluksi hankalaa. Sitä varten henkilökuntamme joukossa on myös ravitsemusasiantuntija, joka neuvoo potilaitamme pitkällä aikavälillä.

Tulee myös olla fyysisesti aktiivinen ja se on välittömästi leikkauksen jälkeen usein vaikeaa, mutta leikkauksesta johtuvan painonpudotuksen ansiosta siitä tulee ajan myötä yhä helpompaa. Yhdistämällä tietoisen ravitsemuksen ja säännöllisen kuntoilun on mahdollista saavuttaa erittäin hyviä tuloksia ja olla jälleen aktiivinen ja elää täysin rinnoin parempaa ja antoisaa elämää.

Terveellisen elämän aloittaminen saattaa tuntua niin luonnolliselta asialta – mutta miksi käydä leikkauksessa sitä varten? Joillakin henkilöillä on todella onnea elämän muuttamiseen hetkessä, mutta monilla on kuitenkin hyvin todellisia ongelmia, joka tekee muutoksen sekä fysiologisesti että psykologisesti lähes mahdottomaksi. Lihavuusleikkaus on vastuullinen valinta jo varsin hankalassa tilanteessa.

Lihavuusleikkaus auttaa elämänmuutoksessa

Elämä muuttuu parempaan suuntaan koettelemusten kautta ja meidän kokemuksemme osoittavat, että ne ovat ylitettävissä. Sopeutumisongelmien ja harvoin ilmenevien komplikaatioiden yhteydessä The Health Clinic on kaikin puolin apuna tarjoamalla:

  • leikkausta seuraavia tarkastuksia,
  • lihavuusleikkaushoitajan konsultaatioita,
  • jaettavaa infomateriaalia.

Teemme omasta puolestamme kaikkemme, jotta potilas voisi aloittaa uuden elämänsä turvallisemmin.

Varaa aika konsultaatioon

Löydä sisäinen
itsevarmuutesi!