Lihavuusleikkaus auttaa vähentämään painoa ja hoitamaan diabetesta

Ylipaino ja lihominen edistävät erilaisten sairauksien syntyä ja kulkua. Samalla useat sairaudet, esimerkiksi diabetes ja hormonaaliset epätasapainotilat, vaikeuttavat painon pudottamista. Tällaisessa tilanteessa on varsin hankalaa säilyttää motivaatio ja saavuttaa tuloksia. Jos sinäkin olet samassa tilanteessa, on lihavuusleikkaus hyvä ratkaisu, sillä lisäksi se antaa myös sysäyksen elämäntapojen muutokseen.

Lihavuusleikkaus on tehokasta tyypin 2 diabeteksen hoidossa

Jos sinulla on tyypin 2 diabetes, kehosi tekee hiilihydraattien energiaksi muuttamisessa huonoa työtä ja sen tuloksena verensokerin taso nousee normaalia korkeammaksi. Pitkäaikainen korkea verensokerin taso voi aiheuttaa sydänsairauksia, heikentää näkökykyä, vahingoittaa hermoja ja elimiä. Vaikka tyypin 2 diabeteksen hoidossa antavatkin tuloksia myös jatkuva fyysinen aktiivisuus ja huolellisesti valittu ruokavalio, monien ei onnistu ainoastaan lääkkeillä muuttaa elämäntapaansa ja diabeteksen oireet ajan mittaan vain syvenevät.

Lukuisat tutkimukset ovat osoittaneet, että on tyypin 2 diabeteksen hoidossa lääkkeitä ja perinteisiä hoitomenetelmiä tehokkaampi. Painon ja rasvamassan alentaminen nostaa kudosten insuliiniherkkyyttä, jonka vuoksi diabeteksesta paranemisen merkkejä voi nähdä jo muutaman päivän kuluttua leikkauksesta.

Joitakin vuosia sitten suoritetussa STAMPEDE -tutkimuksessa (Surgical Treatment and Medications Potentially Eradicate Diabetes Efficiently) 150 tyypin 2 diabetesta potevaa potilasta jaettiin kolmeen ryhmään ja vertailtiin erilaisten hoitomenetelmien tuloksellisuutta. Ainoastaan lääkkeitä käyttäneistä potilaista saavutti 3 vuoden jälkeen toivotun verensokeritason ainoastaan 5 % potilaista, laihdutusleikkauksessa olleiden potilaiden joukossa tämä osoitin oli 38 %. Enemmistö lihavuusleikkauksessa olleista diabetesta sairastavista potilaista saattoi vähentää päivittäisten lääkkeiden käyttöä tai luopua niistä täysin. Lihavuusleikkauksessa olleiden potilaiden joukossa todettiin lisäksi korkean verenpaineen ja kolesterolitason laskua, joka puolestaan vähentää sydän- ja verisuonitautien riskiä.

Lihavuusleikkaus antaa sysäyksen elämäntapojen muuttamiseen

Lihavuusleikkauksen jälkeen voit syödä vain pienempiä määriä ruokaa – siten saat vähemmän kaloreita ja pudotat painoa. Lisäksi ruokahalua säätelevien hormonien toiminnassa voi tapahtua muutoksia, joka puolestaan helpottaa terveellisten valintojen tekemistä.

Asiantuntijoidemme tavoitteena on antaa sinulle keinot pysyvän painonpudotuksen, paremman terveyden ja hyvinvoinnin saavuttamiseen. Tätä varten neuvomme sinua, annamme mukaan ohjeita ja suosituksia, jotta lihavuusleikkauksen tulos olisi paras mahdollinen ja saavuttaisit toivotut tulokset.

Lihavuusleikkaus yhdessä elämäntapojen muuttamisen kanssa on tehokas keino sekä painon pudottamiseen että myös erilaisista sairauksista paranemiseen. Lue hoidosta lähemmin tästä.

Varaa aika konsultaatioon

Löydä sisäinen
itsevarmuutesi!