Lihavuusleikkaus – 5 eri mahdollisuutta

Lihavuusleikkaus on yksi tehokkaimmista mahdollisuuksista vähentää painoa. Kaikki kirurgiset ja ei-kirurgiset mahalaukun tilavuutta rajoittavat hoidot toimivat samalla periaatteella – hoidon jälkeen voit syödä vähemmän ruokaa ja tämän seurauksena painosi vähenee. Seuraavassa esittelemme yleisimpiä mahdollisuuksia.

Mahalaukkuun viety pallo

Mahalaukkuun viedyn pallon asentaminen on ei-kirurginen lähestymistapa painon vähentämiseen. Hoidon aikana viemme endoskoopin avulla mahalaukkuusi pehmeän silikonisen tyhjän pallon ja täytämme sen steriilillä nesteellä. Mahalaukkuun viety pallo jää kellumaan vatsaan ja aiheuttaa vatsassa kylläisyyden tunteen. Syöt vähemmän ja painosi laskee. Mahalaukkuun viety pallo ei anna niin suurta painonpudotusta kuin kirurginen lihavuusleikkaus (ohitusleikkaus), mutta antaa hyvän sysäyksen prosessin aloitukseen. Odotettavissa oleva painonpudotus on 10–25 kg.

Mahalaukun muovipanta

Leikkauksessa asennamme sinun mahalaukkusi yläosan ympärille erityisen lääketieteellisen nesteellä täytettävän kumisen mahalaukun muovipannan. Muihin bariatrisiin menetelmiin verrattuna tämä hoito on nopeampi ja turvallisempi. Samoin kuin mahalaukkuun viedyn pallon asentamisen yhteydessä, tämäkin hoito on mahdollista peruuttaa, sillä me emme tee anatomiaan tai sisäelimiin mitään muutoksia. Säädämme mahalaukun muovipannan halkaisijaa ja täytämme sen nesteellä sinun tarpeesi mukaan. Odotettavissa oleva painonpudotus on 40–60 % ylipainosta.

Mahalaukun plikaatio eli rajoittava lihavuusleikkaus 

Mahalaukun plikaation yhteydessä pienennämme mahalaukun tilavuutta poimuttamalla sitä ja erityisen ompelutekniikan avulla. Mahalaukku on ahtaampi ja tämän tuloksena voit syödä vähemmän ruokaa kerralla. Hoidon yhteydessä ei tarvitse poistaa mahalaukun osia eikä käyttää vieraita esineitä, jonka vuoksi hoito on muuttunut viime vuosina yhä suositummaksi. Odotettavissa oleva painonpudotus on 40–70 % ylipainosta.

Mahalaukun pitkittäinen resektio

Hoidon aikana pienennämme mahalaukkua pitkittäissuunnassa poistamalla sen tilavuudesta 60–80 %. Näin pienennämme mahalaukun tilavuutta erittäin merkittävästi ja voit jatkossa nauttia vain pienempiä ruokamääriä. Kylläisyyden tunne syntyy nopeammin ja tuloksena on suuri painonpudotus. Odotettavissa oleva painonpudotus on 50–60 % ylipainosta.

Mahalaukun ohitusleikkaus

Mahalaukun ohitusleikkaus on ollut maailman suosituin lihavuusleikkaus, mutta viime vuosina on ennemminkin valittu edellä kuvattu mahalaukun pitkittäinen resektio. Mahalaukun ohitusleikkaus on edellä kuvattuihin hoitoihin verrattuna kaikkein vaativin, mutta antaa myös kaikkein äkillisimmän ja suurimman painonpudotuksen. Hoidon yhteydessä erotamme mahalaukusta pienen osan ja yhdistämme sinne ohutsuolen, jonka avulla nielty ruoka ohjataan suuremman mahalaukun osan ohi. Odotettavissa oleva painonpudotus on 60–70 % ylipainosta.

Konsultoinnissa löydämme sinulle sopivimman lihavuusleikkauksen tai muun menetelmän.
Kysy lisää tai varaa aika vastaanotolle.

Varaa aika konsultaatioon

Löydä sisäinen
itsevarmuutesi!