Laihdutusleikkaus ja sen vaikutus tyypin 2 diabetekseen

Tyypin 2 diabetes on sairaus, jolle tyypillistä on korkea verensokeri ja insuliiniin liittyvät ongelmat. Sairaus voi koskettaa jokaista, jolla on perinnöllinen taipumus ja riskiä lisäävä elämäntapa. Diabetes liittyy usein lihavuuteen, johon puolestaan voi auttaa laihdutusleikkaus. Voiko leikkaus siten auttaa diabetekseen?

”Lihavien sairaus”

On totta, että kyseessä on meidän mukavuudenhaluiselle aikakaudellemme tyypillinen terveysongelma. Myös elämäntavoilla on todellakin oma osansa sairauden synnyssä, mutta se on vain yksi tekijä. Mikään sairaus ei ole ”tiettyjen ihmisten” ongelma ja ketään ihmistä ei ole aihetta häväistä sairauden vuoksi.

Tyypin 2 diabetes ei ole häpeän asia, vaan terveysongelma, johon on olemassa ratkaisuja. Sairauteen on olemassa lääkkeitä ja sen lievitykseen suositellaan elämäntapamuutosta. Mutta jos henkilöllä on lihavuuteen liittyviä ongelmia, tilanne on hankalampi. Jos tavanomaiset hoitomenetelmät eivät johda tulokseen ja liiallinen paino ei eri syistä laske, yksi ratkaisumahdollisuus on laihdutusleikkaus.

Millaista apua laihdutusleikkaus tarjoaa?

Laihdutusleikkaus on sopiva käyttöaihe tyypin 2 diabeteksen hoidossa niissä tapauksissa, joissa henkilön paino ylittää merkittävän lihavuuden rajan. Laihdutusleikkaus on tehokas ratkaisu niille, joille sekä painonpudotus että verensokerin säätely on vaikeaa. Hankaloittavia tekijöitä voivat olla painosta johtuvat fyysiset ja henkiset ongelmat.

Leikkauksen jälkeen:

  • Enemmistöllä tyypin 2 diabetesta sairastavilla lääkkeiden tarve vähenee tai katoaa kokonaan
  • Verensokeritaso normalisoituu ja keho käyttää insuliinia paremmin
  • Pienemmän syömistarpeen ansiosta yleinen terveystila paranee.

Myönteinen vaikutus säilyy, kun noudatetaan terveellisiä elämäntapoja.

Kenelle sopii?

Koska kaikki laihdutusleikkauksen alaan kuuluvat hoitotoimenpiteet ovat vaativia ja merkitsevät elämässä suurta muutosta, kyse ei missään tapauksessa ole trendikkäästä painonpudotusmenetelmästä tai helpommasta tiestä. Suuren painon aiheuttamiin terveysongelmiin kannattaa suhtautua vakavasti – diabeteskään ei ole monille ihmisille sairaus, johon tavanomaiset menetelmät auttaisivat.

Yleisten terveysstandardien mukaan laihdutusleikkaus sopii ennen kaikkea sairaalloisen lihaville henkilöille (BMI alkaen 40). Alle sen (BMI alkaen 30) leikkaus on käyttöaiheena henkilöille, joilla on lihavuuteen liittyviä ongelmia, kuten kohonnut verenpaine, masennus, tyypin 2 diabetes ym. Tutkimukset ja myös meidän kokemuksemme ovat osoittaneet, että leikkaus ei anna tulosta vain painon putoamisen muodossa, vaan ratkaisee useita terveysongelmia ja vaikuttaa myönteisesti yleisiin elämännäkymiin.

Varaa aika konsultaatioon

Löydä sisäinen
itsevarmuutesi!