Viktoria edulugu

Viktorian tarina

Nimeni on Viktoria, ja olen kamppaillut lihavuuden kanssa koko ikäni. En pysty enää edes laskemaan kaikkia tapoja, joilla olen vuosien varrella yrittänyt päästä ylimääräisistä kiloista eroon. Kokeilin erilaisia dieettejä ja etsin internetistä kaikkein ”tehokkaimpia” ja ”toimivimpia” ruokavalioita. Kävin ravitsemusterapeuttien konsultaatioissa useita kertoja ja käytin säännöllisesti henkilökohtaisen valmentajan palveluja. Paino putosi kuitenkin hyvin hitaasti, joillakin ruokavalioilla ei ollenkaan.

Vain kerran onnistuin uskomattomalla tahdonvoimalla pääsemään eroon 15 kilosta! Mutta ylipaino tuli aina takaisin – hyvin nopeasti ja tuplana. En voi kuvailla kaikkia niitä tunteita, joita koin astuessani vaa’alle ja tajutessani, että palanneiden kilojen myötä kaikki ponnistukseni olivat menneet hukkaan…

Eräänä päivänä ystävättäreni tuli luokseni vierailulle ja kertoi siskostaan, jolle oli asennettu mahalaukkuun BIB-pallo, joka auttoi häntä pääsemään ylipainosta eroon. Ajattelin, että ehkä minullekin löytyy sopiva ratkaisu, jonka avulla pääsisin vihdoinkin ylipainosta eroon. Varasin konsultaation Health Clinic -laihdutusklinikalle, joka on erikoistunut tällaisiin toimenpiteisiin. Neuvoteltuani lääkärin kanssa tein ehkä yhden elämäni tärkeimmistä päätöksistä – teetin itselleni miniohitusleikkauksen.

mini bypass operatsioon tallinnas

Viktoria ennen miniohitusleikkausta ja 12 kuukautta sen jälkeen

Millainen koko prosessi oli?

Ensin lihavuuskirurgian sairaanhoitaja keskusteli kanssani ja kertoi, miten syödä oikein, mitä vitamiinivalmisteita käyttää ja miten toimia ennen leikkausta. Tietysti otettiin verikoe analyysejä varten. Health Clinic -laihdutusklinikan henkilökunta oli aina hyvin ystävällinen minulle, huolehti tilastani ja esitti kysymyksiä. Ehkäpä juuri työntekijöiden suhtautumisen ja tri Rein Adamsonin rauhallisuuden ja arvovallan ansiosta en ollut erityisen huolissani ennen tällaista isoa askelta.

Muistan, että juuri ennen leikkausta tohtori Adamson tuli juttelemaan kanssani ja kysyi, kuinka voin ja enhän vain ole hermostunut. En ollut huolissani, oloni oli loistava ja minulla oli taisteluhenkeä – pystyn kuntoutumaan leikkauksen jälkeen nopeasti. Olenhan nuori ja vahva! Ja halusin todella muuttua leikkauksen jälkeen vastustamattomaksi kaunottareksi!

Leikkaus ei kestänyt kauan, ja vietin sen jälkeen muutaman päivän sairaalassa toipumassa. Tänä aikana minua seurasivat sairaanhoitajat ja minut leikannut tohtori Adamson varmistaakseen, että leikkaus oli sujunut suunnitellusti ja ettei mitään komplikaatioita ollut ilmennyt. Ensimmäisinä päivinä kärsin ummetuksesta ja vatsassa oli raskas tunne, mutta ymmärsin, että se on leikkauksen jälkeen täysin normaalia. Oletin, että kaikki olisi vaikeampaa, mutta minulla ei ollut refluksitautia eikä närästystä, joita minulla oli ennen leikkausta ollut. Vanhasta tottumuksesta söin aluksi nopeasti, mikä teki siitä hieman tuskallista, mutta se meni ohi.

Tunsin leikkauksen tulokset heti. En vain enää voinut syödä paljon, enkä halunnutkaan. Kun paino alkoi pudota, se motivoi minua vielä enemmän. Laihdutuksesta tuli erittäin helppoa. Minun ei tarvinnut kuin kieltäytyä ylimääräisestä palasta kakkua, ja tein sen hyvin tyytyväisenä.

Miten paino laski?

Neljässä viikossa painoni putosi 12 kiloa! ”Erinomaista”, lääkäri sanoi seurantakäynnillä ja kysyi, olenko tyytyväinen leikkaukseen. Vastasin vilpittömästi, että kyllä olen enkä kadu mitään.

Kolmen kuukauden päästä pystyin jo kerskailemaan lääkärille, että olen laihtunut 22 kiloa! Minulla ei ollut edes ihon kimmoisuusongelmia, joita saattaa syntyä äkillisen laihtumisen seurauksena. Yleensä voin erinomaisesti, mitään ei särkenyt. Lääkäri kuitenkin varoitti minua seurantakäynnillä, että jatkossa paino vähenee hitaammin, mutta totesi kuitenkin, että leikkaus on toiminut minulla erittäin hyvin.

Kahdeksan kuukautta myöhemmin katselin jo tyytyväisenä peilistä uutta minääni, josta pidin paljon enemmän kuin aiemmasta. Se ei ollut ihme, sillä olin laihtunut jopa 35 kiloa!

Seurantakäynnillä lääkäri huomasi heti, kuinka paljon olen muuttunut. Hän sanoi myös, että hän tuskin tunnisti minua, vaikka tiesikin, kuka vastaanotolle oli tulossa.

Ja kun astuin 12 kuukautta leikkauksen jälkeen vaa’alle, en aluksi itsekään uskonut, että olin onnistunut laihtumaan vuodessa 42 kiloa! Kyllä, kuvitelkaa, NELJÄKYMMENTÄKAKSI KILOA! Jouduin uusimaan koko vaatevarastoni (jo kolmannen kerran), koska paino laskee jatkuvasti. Mikä ihana tekosyy ostaa itselleni uusia kauniita vaatteita!

Miten elämäsi on muuttunut tähän mennessä?

Nyt elämässäni on paljon uutta – liikun enemmän ja tein itselleni Instagram-tilin. Aikaisemmin minulla ei ollut kauniita kuvia itsestäni, mutta nyt niitä on paljon, ja tykkään niiden julkaisemisesta. Tunnen itseni onnelliseksi, koska voin tehdä mitä haluan!

Olisi vähättelyä sanoa, että olen tyytyväinen lopputulokseen. Joskus kysyn itseltäni, miksen tehnyt sitä aikaisemmin. Tärkeintä kuitenkin on, että lopulta tein sen, ja tulos ylitti kaikki odotukseni. Saavutin sen, mikä minulle kuuluu.

maovähendusoperatsiooni kliinik
dr rein adamson

Testaa soveltuvuutesi

Varaa aika konsultaatioon

Löydä sisäinen
itsevarmuutesi!