Triinun tarina

Triinun päätös mennä mahalaukun kavennusleikkaukseen johtui epämukavuuden tunteesta, joka vaikutti kielteisesti hänen työ- ja yksityiselämäänsä. Syynä oli ylipaino, jonka pudottaminen onnistui erilaisilla dieeteillä mutta joka tuli yhtä nopeasti takaisin. Nykyään Triinu on laihtunut 33 kiloa ja käyttää ylpeänä S-koon vaatteita.

Mikä sinua häiritsi eniten siinä, miltä näytit ja miltä sinusta tuntui?

Kolmen synnytyksen jälkeen en pitänyt siitä, mitä näin aamulla peilistä. Vatsani alkoi roikkua, ja sitä oli hyvin vaikea piilottaa housuihin. Halusin tuntea olevani taas oma itseni – sellainen kuin olin ennen lapsia – ja saada takaisin rakkauteni itseäni kohtaan.

Teen fyysistä työtä, eikä minulla ollut niin paljon kestävyyttä, että olisin saanut tehtyä niin paljon kuin olisin halunnut. Väsyin hyvin nopeasti.

Miksi päätit lähteä tälle matkalle?

Painoni nousi joka päivä, ja huomasin, etten voinut enää pysäyttää sitä. Kokeiltuani eri vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia aloin etsiä tietoa netistä ja löysin Health Clinicin.

Hyvä tietää ennen leikkausta

Olen ollut monilla eri ruokavalioilla ja treenannut sekä itsenäisesti että valmentajien kanssa. Lopulta tein geenitestin, ja siinä kävi ilmi, että ongelma on geneettinen. Se on jojoilmiö, jossa laihdun mutta voin saada painon syömällä takaisin hyvin nopeasti. Tein päätöksen leikkauksesta, jotta se saataisiin loppumaan.

Kuinka paljon painoit ennen leikkausta?

Leikkauspäivän aamuna painoin 86 kiloa, ja nyt painan 53 kiloa.

Triinun tarina — Health Clinic Laihdutusklinikka Triinun päätös mennä mahalaukun kavennusleikkaukseen johtui epämukavuuden tunteesta, joka vaikutti kielteisesti hänen työ- ja yksityiselämäänsä. Syynä oli ylipaino, jonka pudottaminen onnistui erilaisilla dieeteillä mutta joka tuli yhtä nopeasti takaisin. Nykyään Triinu on laihtunut 33 kiloa ja käyttää ylpeänä S-koon vaatteita.

Triinu ennen leikkausta ja sen jälkeen. Usein vartalon muita alueita on korjattava lihavuusleikkauksen jälkeen, jotta lopputulos olisi ihanteellinen. Triinulle tehtiin myös rintojen suurennus, vatsan muotoiluleikkaus ja rasvaimu.

Mihin operaatioihin ryhdyit?

Aloitin lihavuusleikkauksella (sleeve-leikkaus). Aluksi suunnittelin yhtä leikkausta, mutta lopulta niitä tuli kolme. Suuren painonpudotuksen jälkeen rintani katosivat ja vartaloni oli epäsuhtainen. Painonpudotuksen vuoksi vatsaani oli myös kertynyt ylimääräistä ihoa, jota ei voinut korjata millään treenillä, joten päätin tehdä rintojen suurennuksen, vatsan muotoiluleikkauksen ja kylkien rasvaimun.

Oliko toipuminen vaikeaa? Mikä leikkaus oli toipumisen kannalta hankalin?

Yhteenvetona voin todeta, että toipuminen kaikkien leikkausten jälkeen oli suhteellisen helppoa. Tähän päivään mennessä kaikki se on unohtunut. Lyhyin toipumisaika oli lihavuusleikkauksessa, koska haavat olivat hyvin pieniä. Kirurgi sanoi, että mitä nopeammin saan jalat alleni, sitä nopeammin paranen. Se oli tavoitteeni!

Toisena päivänä lähdin sairaalasta kotiin, söin hyvin ja harrastin liikuntaa niin paljon kuin pystyin. Aluksi vaikeinta oli rasvaimun aikana syntynyt mustelma, mutta sekin oli väliaikaista.

Kuinka hyvin arvet ovat parantuneet?

Arvet ovat parantuneet oikein siististi. Ylimpien hengitysteiden tulehdusta ei ole ollut. Kaikki on mennyt hyvin.

Mitä suosittelisit mahaleikkausta harkitseville?

Tätä päätöstä ei todellakaan kannata tehdä kevyesti. Kannattaisi kokeilla ensin muita vaihtoehtoja, ja jos päätös on ollut mielessä jo useita vuosia, se kannattaa tehdä.

Kadutko, ettet tehnyt sitä aikaisemmin?

Nykyään olen hyvin onnellinen kehossani. Uskon, että kaikelle on aikansa, ja minulle kaikki on osunut kohdalleen oikeaan aikaan.

Triinun tarina — Health Clinic Laihdutusklinikka Triinun päätös mennä mahalaukun kavennusleikkaukseen johtui epämukavuuden tunteesta, joka vaikutti kielteisesti hänen työ- ja yksityiselämäänsä. Syynä oli ylipaino, jonka pudottaminen onnistui erilaisilla dieeteillä mutta joka tuli yhtä nopeasti takaisin. Nykyään Triinu on laihtunut 33 kiloa ja käyttää ylpeänä S-koon vaatteita.

Testaa soveltuvuutesi

Varaa aika konsultaatioon

Löydä sisäinen
itsevarmuutesi!