toitumiscoachingu edulugu

Handerin tarina

42-vuotias Hander on yrittäjä ja Pontsikud-laihdutusohjelman jäsen. Hander painoi 127 kiloa, mutta liikunnan ja tietoisen ruokavalion ansiosta hän on laihtunut jo 18 kiloa ja pyrkii laihduttamaan vielä 10 kiloa. Hän tuli Health Clinic -laihdutusklinikan kliinisen ravitsemusterapeutin Maarjan luo, koska hän halusi korjata ruokavalionsa ja päivittää tietämystään.

Miten syntyi päätös mennä ravitsemusvalmennukseen?

Minulla on ylipainoa, ja olen miehille suunnatun Pontsikud-laihdutusohjelman jäsen. Aloitin laihduttamisen ja tunsin tarvetta parantaa tietämystäni ravitsemuksesta. Tulin Health Clinic ‑laihdutusklinikalle ystävien suosituksesta. Nyt olen paljon viisaampi ja osaan syödä oikein.

Voisiko huonon ruokavaliosi aiheuttaa jokin psykologinen syy?

En tiedä, oliko väärään ruokavalioon psykologista syytä. Ruokavalion muutos ei myöskään ole aiheuttanut erillistä traumaa. Ymmärrän, että yksinkertaisesti pidän syömisestä. Minusta tuntuu, että ruoansulatukseni on hitaampaa kuin ystävilläni, joiden kanssa olen päivittäin tekemisissä. Ystävät voivat lihomatta syödä enemmän ja epäterveellisemmin kuin minä. Minun on ajateltava painoani ja tarkkailtava ruokavaliotani.

Kuinka paljon olet pudottanut painoa tähän mennessä?

Kun aloitin Pontsikud-ohjelman, painoin 127 kiloa. Laihduin 17 kiloa, ja kesän aikana paino pysyi vakaana, mistä olen iloinen. Viimeisen Maarjan kanssa käymäni valmennuksen jälkeen olen laihtunut lisäksi yhden kilon. Tavoitteena on pudottaa vielä 10 kiloa. Toivon pystyväni siihen.

Mikä oli sinulle prosessissa kaikkein vaikeinta?

Vaikeinta oli myöntää itselleni, että söin väärin. Oli vaikeaa kertoa Maarjalle ruokavaliostani ja siitä, mitä siihen liittyi. Ruoasta piti puhua paljon, ja tiettyinä hetkinä se oli hyvin henkilökohtaista. En halua kertoa kaikesta, mitä oikeasti syön. Raportoitavaa ja opittavaa on paljon. Asioiden rehellinen ja avoin tunnustaminen oli vaikeaa. Päätin kertoa kaiken rehellisesti, juuri niin kuin asiat ovat, koska muuten en oppisi.

toitumisnõustaja, toitumiscoaching

Hander ravitsemusvalmennuksen ensimmäisessä konsultaatiossa

Milloin ensimmäiset merkit laihtumisesta alkoivat näkyä?

Laihtuminen helpottui, kun muutin ruokavaliotani Maarjan suositusten mukaan. Ymmärsin, että laihtumiseen ei riitä pelkkä liikunta, vaan terveellinen ruokavalio on myös tärkeää. Tämä tieto auttoi paljon ja antoi minulle mielenrauhaa. Kun syön terveellisesti, en liho heti, kun jätän yhden kuntoilukerran väliin.

Miten painonpudotus muutti arkeasi ja suhtautumistasi elämään?

Muutos on erittäin suuri ja myönteinen. Olen paljon itsevarmempi ja minun on helpompi elää. Kaikki on helpompaa liikkumisesta ja pukeutumisesta lähtien. On ihanaa olla tyytyväinen kehoonsa ja elämäänsä. Painonpudotusmatka on jo nyt lisännyt itseluottamusta ja tyytyväisyyttä hyvin paljon.

Miten vertaat nykyistä minääsi entiseen minääsi?

Nykyinen ja entinen minä ovat muuttuneet. Mietin päivittäin, miten syön, olen tyytyväisempi itseeni, teen asioita rohkeammin ja nautin elämästä enemmän kuin ennen. Ennen tietyille toiminnoille oli psykologinen este. Olin ylipainoinen, enkä halunnut juurikaan mennä minnekään. Ennen en jaksanut tehdä niin paljon asioita, mutta nyt teen kaikkea spontaanisti ja olen avoimempi uusille aktiviteeteille. Olen parempi ihminen!

Mitä suosittelisit niille, jotka ovat ajatelleet ravitsemusvalmennusta, mutta eivät ole ottaneet ensimmäistä askelta?

Suosittelen ravitsemusvalmennusprosessia, koska se antaa uutta tietoa, ja kaupassa on helpompi käydä, kun tietää, mitä ostaa ja miksi. Tärkeintä on oppia tuntemaan omaa kehoaan. Samalla oppii analysoimaan omaa ruokalistaansa ja vointiaan sekä tarkkailemaan painoaan. Sain tietää, mikä sopii keholleni parhaiten, ja osaan tarkkailla sen toteutumista.

toitumisnõustamine ja toitumiscoaching

Testaa soveltuvuutesi

Varaa aika konsultaatioon

Löydä sisäinen
itsevarmuutesi!