Fridan laihdutuskirurgia kokemus: ”Kun vaaka näytti alle sataa kiloa, itkin ilosta.“

Kolme vuotta sitten Frida Selim (25), painoi 133 kilogrammaa ja sai kuulla sairastavansa kakkostyypin diabetesta. Hän päättii tulla Health Clinicaan laittamaan mahalaukun pallon painopudotuksen varten ja laihdutuksen jälkeen abdominoplastia ja rasvaimu leikkaus. Fridan vaatekoko tippui 48sta 40een.

Kuinka painava olit ennen mahalaukun pallo toimenpidettä?

Painoin 114kg ennen toimenpidettä. Kaksi vuotta ennen toimenpidettä painoin 133kg. Olen painanut yli 100kg siitä asti kun olin 16 vuotias.

Kuinka paljon olit seurannut ruokavaliotasi?

Jonkin verran. Kun muutin takaisin Suomeen 2018, aloin syömään paremmin, mutta en seurannut ruokavaliota tarkemmin. Mutta roskaruokaa en käyttänyt usein, tosin suklaata saattoi mennä. Suurempana ongelmana oli määrä.

Millaisia ongelmia Sinulla oli painon takia?

Paino aiheutti paljon ongelmia, varsinkin itseni kanssa. Se pahensi masennustani, sillä huono itsetuntoni tuhosi minut. Halusin olla kaunis ja tuntea itseäni kauniiksi. Rakastan muotia ja vaatteita, mutta mikään ei istunut. Ongelmana oli myös että polvi oli kipeä, ja minulle todettiin diabetes kun olin 23.

Ennen leikkausta ja sen jälkeen

Kuinka päädyit laihdutuskirurgiaan?

Ajattelin ensin että leikkaisin mahaa pienemmäksi ottamalla nahkaa ja rasvaa pois. Mutta kun kävin konsultaatiossa Helsingissä, niin keskustelimme siitä miten leikkaus ei tule auttamaan minua ongelmieni kanssa tai antamaan niitä tuloksia mitä haluan, joten päädyimme puhumaan laihdutuskirurgiasta. Ymmärsin että kirurgia laihdutuksen kanssa saatta olla juuri sitä mitä tarvitsen, vaikka tiesinkin että riskinä oli että en välttämättä oppisi syömishäiriöni selättämistä.

Oliko Sinulla myös pelkoja toimenpideen suhteen?

Ei oikeastaan. Pelkäsin vain että en pystyisi laihduttamaan paljon.

Kuinka toipuuminen toimenpideestä sujui?

Erinomaisesti. En ollut pahoinvoiva usein. Ensimmäinen viikko oli vaikeaa mutta olo parani nopeasti viidennellä päivällä.

https://youtube.com/watch?v=soeOvP8udMM%3Ffeature%3Doembed%26enablejsapi%3D1%26origin%3Dhttps%3A

Millainen on elämäsi mahalaukkuun laitetun pallon jälkeen?

Pääsin diabeteksestä eroon, pääsin melkein kaikista masennuslääkkeistän eroon, ja en ole lihonut sen jälkeen kun pallo poistettiin. Sanoisin että erinomainen! Rakastan kroppaani enemmän nyt. Vaatekoko romahti 48:sta 40:een. Vielä haluaisin hieman laihtua mutta teen sen hitaasti ja ajan mukaan. Pääsin syömishäiriöstäni eroon, mistä olen todella ylpeä. Tunnen itseni vapaammaksi elämässäni, ja en tunne yhtä suurta itseinhoa mitä tunsin päivittäin.

Mitä uutta olet kokeillut mitä et uskaltanut/halunnut tehdä aikaisemmin?

Kokeilla ja ostaa kireimpiä vaatteita, ja ostin itselleni ensimmäiset bikinit ikinä. Olen erittäin innoissani ensi kesään, sillä voin vihdoin pitää niitä päällä. En ole koskaan pitänyt bikinejä päällä.

Frida: “Ostin itselleni ensimmäiset bikinit ikinä.”

Kerro muutamalla sanalla X-factori kokemuksestasi. Kävitkö esikäsittelyssä? Mistä sellainen idea tuli?

Olen aina ollut aika hyvä laulamaan, mutta uskalsin vihdoin raahautua koelauluihin, kun ymmärsin että en häpeä itseäni enään kameran edessä. Se itseluottamus tulee tottakai näkymään siinä miten tuon itseni esille X-Factorin tuotannolle ja miten varmasti laulan ihmisten edessä.

Oletko huomannut muutoksia hyvinvoinnissasi ja mielialassasi?

Se on uskomatonta kuinka paljon mielenalani on parantunut. Hyvinvointini parani kun aloin liikkumaan ja syömään paremmin, diabetes katosi ja sen kautta katosi muukin mieltäni painava seikka. Muutokset ovat suuret ja huomattavat. Voin nyt työskennellä ja opiskella, mihin en ennen kyennyt kunnolla. Nyt teen molempia samaan aikaan.

Mitä mielta ovat muutoksestasi ystäväsi ja perheesi?

Hyvin moni on inspiroitunut! He pitävät minua ihmeenä. Moni on alkanut liikkumaan ja syömään kunnolla, ja tosi moni laittaa mulle viestiä koska haluavat vinkkejä ja ohjeita laihdutukseen. He ovat huomanneet että olen iloisempi ja todella energinen.

Frida: “Monet ihmiset ovat saaneet minulta inspiraation aloittaa säännöllisen liikunnan.”

Kuinka paljon painat tänään?

Noin 85-90kg. Vaaka heittää sillä joinakin päivinä turpoan ihan valtavasti nesteestä leikkauksen takia, joten olen lopettanut vaa’alla juoksemisen toistaiseksi.

Olet tehnyt vielä 2 eri leikkausta. Millaiset ne olit ja miksi teit ne?

Samalla kun pallo otettiin pois, minulle tehtiin abdominaplastia. Eli ylimääräinen nahka poistettiin vatsasta ja vatsalihakset kiristettiin. Vihasin mahaani yli kaiken. Tein sen koska mahani oli lässähtänyt, sillä olen ollut vuosia ylipainoinen. Halusin parantaa ulkonäköäni, sillä maha tulisi aina roikkumaan vaikka kuinka laihtuisin.

Suunnitelmassa on vielä rintojen suurennus, olkavarsien kiristys ja rasvaimu. Kun laihduin, menetin pari kuppikokoa ja käsivarsien iho alkoivat roikkumaan. Mutta teen nämä tietenkin aesteettisistä syistä; haluan näyttää seksikkäältä omaan mieleeni, ei muiden mieleen. Olen aina halunnut hieman isommat rinnat, joten miksi en hankkisi niitä? Mitä tulee rasvaimuun, en ollut täysin tyytyväinen kroppani muotoon ensimmäisen leikkauksen jälkeen, joten haluan vielä muotoilla sitä omaan mieleeni.

Mitä ystävät ja tuttavat ovat sanoneet?

Ystävät ja tuttavat ovat tukeneet minua 100%. Poikaystäväni ja äitini ovat tukeneet minua alusta asti, ja muistuttaneet minua että kunhan teen nämä leikkaukset itseni takia enkä muiden, niin antaa mennä. Kukaan ei ole tuominnut minua. Kaikki ovat olleet ihania. En ole salaillut mitään ja puhun aika aivonaisesti leikkauksista.

Myös yksi naisellinen kysymys – miten vaatteiden ostaminen menee?

Ehkä liiankin innokkaasti. Ostan nyt ison määrän vaatteita, mutta pakkohan se on, sillä vaatekoko romahti vuodessa eli koko vaatekaappi meni uusintaan. Mikä sopii minulle mainiosti! Olen alkanut ostamaan brändi vaatteita, kuten Victoria’s Secret, sillä nyt olen ainakin oikean kokoinen niihin.

Miksi aikaisemmin ruokavalio ei onnistunut, mutta nyt pystyt seuraaman ruokavaliota?

Mahalaukun allo auttoi syömään vähemmän ja useammin päivässä. Se oli vaikeampaa kun vatsalaukku oli niin valtava palloa ennen. En osannut annostella kunnossa. En tullut helposti kylläiseksi kun söin kerran tai kaksi päivässä joten söin paljon. Joten pallon kanssa oli opittava syömään useasti, sillä tulin kylläiseksi äkkiä.

Sen jälkeen ja ennen leikkausta

Mitä võit sanoa Health Clinicasta?

Health Clinic on pitänyt minusta erinomaisen hyvää huolta. Olen saanut riittävää kontaktia vaikka olen asunut Suomessa ja Tanskassa. Heidän tilat ja kirurgit ovat olleet mahtavia, ja samoin heidän koordinaattorit. Heidän kirurgit ovat erittäin lahjakkaat ja en voisi olla kiitollisempi heidän mahtavasta työstä.

Leikkaukset on tehnyt tri. Rein Adamson – oliko hänen konsultaatio riittävä – saitko vastaukset kysymyksille?

Sain. Rein Adamson on hyvin to-the-point ihmisiä, eli asioista puhutaan suoraan ja hän tulee aina kertomaan miten asiat ovat, tai miten ne kuuluisi tehdä. Arvostan sitä mielettömästi. Tärkea oli myös että hän on ollut ensimmäinen kirurgi Virossa, kuka teki laihdutusleikkauksia.

Mitä suosittelet muille jotka harkitsevat mahalaukun pallo toimenpidettä tai leikkausta?

Suosittelen tätä leikkausta, mutta vain ainoastaan heille jotka oikeasti haluavat työskennellä pallon eteen. Pallo ei tule tekemään työtä puolestasi, mutta se on sinun valinta että mitä laitat suuhun pallon kanssa, ja miten liikut. Tunnen ihmisiä jotka laihtuivat puolet siitä mitä laihdutin pallon kanssa, hieman enemmän ja jopa ei ollenkaan. Pallo ei tule olemaan taika-kalu. Se on erinomainen avustaja ja kumppani jos haluat laittaa elämän kuntoon, mutta muutos lähtee sinusta. Tsemppiä kaikille jotka miettivät sitä!

VARAA AIKA KONSULTAATIOON

Varaa aika konsultaatioon

Löydä sisäinen
itsevarmuutesi!